Elsker du også fransk autentisk bistro mad? Så har vi fundet en sikker vinder!
David er indehaver af Bistro de Paris og opvokset i regionen Champagne i Frankrig på hans forældres bistro. I en tidlig alder fik han smag for god mad forberedt med kærlighed og respekt for traditionerne – altid med friske råvarer.
David valgte at gå i hans forældres fodspor ved at starte teenager livet med en uddannelse som kok. Han fik efter uddannelsen en helt særlig mulighed for at arbejde hos en af de mest anerkendte kokke i Frankrig. Det indebar sved på panden, masser af tårer og lærerige brandsår. Men han lykkedes med at blive kok på en 3 stjernet Michelin restaurant i Schweiz. Ikke nok med det fik han også mulighed for at rejse rundt i verden og høste en masse gourmet erfaring på sin vej.
Davids liv inden for restaurant branchen var fyldt med kærlighed til gastronomi, kulinariske oplevelser langt udover det sædvanlige. Davids venskaber tæller i dag mange store og passionerede kokke.
”Men hvorfor så en typisk enkelt fransk bistro i dag og hvorfor så lige i Danmark?”
”Jeg blev træt at den sofistikerede mad og savnede det jeg kom fra og var opvokset med”
David blev som han selv beskriver det, træt af det alt for fine og sofistikerede cuisine med små anretninger på en kæmpe stor tallerken, og så savnede han maden som hans mor lærte ham at lave den. Efter nogle forskellige destinationer på tavlen, besluttede han sig for at nærstudere lille Danmark.
Han rejste til hertil og forelskede sig i en lille perle midt i København, hvor han som selvstændig startede et lille ”pâtisserie” i Oehlenschlægersgade. Her kunne man nyde de lækreste konditor kager og købe en ægte fransk baguette. Stedet blev hurtigt elsket af de lokale samt hans hurtigvoksende netværk af franskmænd bosat i Danmark. Stedet var altid fyldt af folk som kom forbi efter dagen på kontoret.
Blandt hans nye forbindelser og venner var Mathieu som også er fransk og opvokset i Paris. Mathieu bor i København og er en stor vin entusiast!
Efter mange aftener med god vin, lidt ”charcuterie” og et par ”digo” (franske digestiv likører) blev de enige om at starte en forretning sammen, en autentisk fransk bistro. En bistro som skulle være taget direkte ud af Frankrig og placeret direkte i Danmarks hovedstad.
” Bistro de Paris skulle ligge på en gade der er tilsvarende Rue de Rivoli i Paris, med alle deres caféer, de lokale, turisterne og med placering mellem de rige og prostituerede ude på gaden!” fortæller David og han gode ven Mathieu mens de dagdrømmer sig tilbage til deres tider i byernes by…
Bistro de Paris blev det til med placering på Vesterbrogade 19 og man her må man erkende at arbejdet er totalt gennemført.
I Københavns nye ægte bistro bliver du mødt af franske tjenere i et spektakulært fransk præget lokale, hvor du kan nyde de nøje udvalgte franske vine og spise dig mæt i overdådig klassisk fransk bistro mad. Som for eksempel klassikerne ”Boeuf bourgignon”, ”Confit de cannard”, lækre chacuterier efterfulgt af lokale oste fra diverse franske regioner. Vinene er et kapitel for sig og en oplevelse i sig selv.
Ser man på priserne… ja… så er de absolut også Frankofile! Du kan nyde en 3-retters menu med 2 glas vin for 300 kr!
”Hvad så med den lyshårede danske pige? Fandt du hende?”
”Peut-être… :-)” (Måske…)
Skribent: Andrea Mørk