I går udgav luksus rejsemagasinet Condé Nast Traveler en liste over de allerbedste spisesteder i hele verden, og Danmark er stærkt repræsenteret med hele fem restauranter. Selvfølgelig er Noma på listen, men måske mangler en af de helt store danske madoplevelser?
Condé Nast Traveler er et magasin, der har til formål til give rejsende det bedste og mest luksuriøse oplevelser, og derfor ved de nok også en ting eller to om god mad.
Når de smider fem danske spisesteder på deres liste over verdens bedste restauranter, er der altså god grund til at blive vaske ægte dansker-stolt. Noma er naturligvis på listen og får fint selskab af Kadeau, Amass, Manfreds og Relæ.
Hvis dansker-egoet lige skal plejes endnu mere, kan vi passende sammenligne os med Norge, som har én restaurant med i klubben, Sverige, som har tre og Tyskland, som også har en enkelt.
Hvis man skal stille en enkelt spørgsmålstegn i denne sammenhæng, kan man undre sig over, at der ikke er fundet plads til Geranium? Tre Michelinstjerner og ros til skyerne af anmelderskaren burde næsten kaste en plads på listen over verdens bedste restauranter af sig.
Uanset hvad, er vi som madelskere hos Urbanguide selvfølgelig stolte af de danske lyspunkter.
Om de danske madperler skriver Condé Nast Traveler:
”Kadeau, Bornholm
“Precise and delicious cooking in one of the most beautiful locations on the planet.” Matt Duckor, senior editor at Epicurious
Amass, Copenhagen
“One simply cannot live without Matt Orlando’s fermented potato bread.” Seen Lippert, former Chez Panisse chef and world traveler
Manfreds, Copenhagen
“The kind of place you can while away an afternoon, drinking natural and biodynamic wines paired with edible haiku like spring onions with pistachio cream and elderflower.” Bill Addison, restaurant editor at Eater.com
Noma, Copenhagen
“Name a restaurant trend of the past ten years and it is likely to have originated from the mad mind of chef René Redzepi. There are plenty of imitators, but there’s only one master.” David Prior, contributing editor
Relæ, Copenhagen
“Any restaurant that opens these days promising affordable tasting menus and creative cooking probably owes chef Christian Puglisi a great debt. Six years in, and now overseen by executive chef Jonathan Tam, Relæ remains one of the most influential and thoughtful in the world.” Gabe Ulla, food writer”