Den italienske mesterchef Achille Melis opnår endnu en præmie for innovativ og enestående madoplevelser med respekt for italienske traditioner og råvarer.
Ristorante San Giorgio
Vil man opleve det italienske køkken i gourmetklassen så er Ristorante San Giorgio bestemt et besøg værd, her får man en gastronomisk rejse mellem traditionelle ingredienser og sofistikerede opskrifter fra Sardinien.
Alt er baseret på sæsonens fineste råvarer. Ingredienserne er altid friske og velsmagende og fra de bedste italienske og danske producenter.
San Giorgio ønsker at give sine gæster em oplevelse der tilfredsstiller alle sanser. Det høje gastronomiske niveau kan tilskrives fire faktorer: viden, erfaring, inspiration og passion.
San Giorgio’s vinkort er omfangsrigt med en stor variation af vine, der kommer fra hele Italien. Restaurantens sommelier Isabella Grussu, diplomeret fra den prestigefyldte “Associazione Italiana Sommelier”, står klar til at servicere gæsterne.
Restaurantens kok og ildsjæl Achille Melis
Achille Melis har rødder i byen Mogoro på Sardinien, han har arbejdet for berømte italienske restauranter, er oplært blandt andre af Paracucchi og Gualtero Marchesi, to store navne i den italienske kokkeverden.
“Jeg drev en populær restaurant i Palau i det nordlige Sardinien, men et besøg i København i 1985, der egentlig var ment som et eksperiment, resulterede i at jeg faldt for landet og danskerne, som elsker Italien og middelhavskøkkenet. Jeg slog mig ned og har været her siden sammen med min hustru Olimpia. Samme år åbnede jeg San Giorgio og i 1996 min anden restaurant “La Vecchia Signora”.
Maden
San Giorgio serverer ikke a la carte. Hver aften tilbyder køkkenet et antal retter, som kombineres i tre forskellige menuer. Retterne bliver jævnligt skiftet ud, så menukortet hele tiden byder på sæsonens friske råvarer. Menuen består af minimum 3 og op til 5 retter. Mesterchefen, Achille Melis, har mere end 40 års erfaring og udvikler personligt sammensætningerne af menuerne ved, at forene traditionerne med nytænkning.
Atmosfæren
Ristorante San Giorgio ligger i en historisk bygning opført i 1847 midt på Rosenborggade, i hjertet af København. Restauranten ligger 150 meter fra Nørreport station, Kultorvet og Kongens Have. Lokalerne er charmerende med bindingsværk og stuklofter, dæmpet musik og varm belysning. Der er sølvkandelabre og hvid dug på bordene, prismelysekroner i loftet og maden serveres i smukke anretninger.
La Vecchia Signora – Achille og Olimpia’s anden restaurant
La Vecchia Signora blev i 2017 kåret som Københavns bedste pizzeria af Gambero Rosso.
‘Den Gamle Dame’ har til huse i et charmerende bindingsværkshus fra 1753, midt i København K. I koldt vejr varmer en stor pejs i det hyggelige miljø, og om sommeren byder den store gårdhave på romantiske middage i stearinlysskær og måneskin. Man kan let føle sig som i en gyde i Napoli, på strandpromenaden i Costa Smeralda, eller i de toscanske bakker. En helt klar bejler til URBANguide’s liste over romantiske restauranter i København.
På restauranten kan du nyde en autentisk pizza bagt i trækulsovn eller en af delikatesserne fra menuen.
Gambero Rosso
Gambero Rosso er den mest kendte italienske guide for mad og vin i Italien og har eksisteret i 30 år. Siden 2017 har guiden også lavet en udgave af italienske spisesteder i udlandet og beskæftiger sig med de cirka 6000 italienske restauranter, der ligger udenfor Italien.