Innovative og eksperimenterende Bror har tilført den Københavnske madscene et nyt madkoncept, som du skylder dig selv at prøve.
Hver onsdag har du mulighed for at spise et velsmagende ’comfort food’ med et tilhørende glas vin eller en øl for bare 195 kr.
URBANguides udsendte var med til den første ‘Winter Wednesday’ i rækken, som fandt sted den første onsdag i november.
Normalt er folkene bag Bror, Sam Nutter og Victor Wågman, kendt for at udfordre gæsternes smagsløg og rykke grænsen for hvad man kan servere. Denne gang var der dog hverken kovagina eller tyrenosser på menuen, men derimod en honning- og sennepsglaceret kalveskank, der havde fået lov til at stå natten over. Og ja, det smagte ligeså godt som det lyder.
Oplevelsen og maden
I aftenens anledning havde folkene bag Bror kastet sig ud i lave fællesbord, i form af et uformelt langbord, i restaurantens hyggelige kælderetage.
Ved første øjekast virkede det lidt grænseoverskridende at skulle tilbringe en aften i selskab med vildt fremmede. På den anden side var det jo også det vi havde indvilliget i da vi købte billetten – og heldigvis for det. For da maden kom på bordet gav det hele mening.
Jeg havde godt lagt mærke til at en stor kniv der lå midt på bordet og et forklæde der hang over en af stolene, men havde ikke overvejet den mulighed, at vi rent faktisk skulle servere maden for hinanden.
Da første skive kød var skåret forsvandt enhver eventuel rest af anspændthed over situationen og man kunne fornemme, hvordan folk bare nød den uformelle og intime spiseoplevelse.
Den glaserede kalveskank blev serveret med boghvedepandekager, krydret cremefraiche, mayo på sorte hvidløg og en brunet smørcreme, grønkål, syltet hvidkål og en krydderurtesalt.
Det perfekt tilberedte kød i selskab med det sprøde og varme tilbehør, skabte en velsmagende helhedsoplevelse. Dertil skal nævnes det tilhørende glas naturrødvin, som var smukt afstemt maden.
På URBANguide vil vi på det varmeste anbefale, at du i denne kolde tid tager på Bror og får varmen og en forkælet kødudskæring med tilbehør. Menuen skifter fra uge til uge og baggrund af den første ‘Winter Wednesday’ tegner det lovende.
Hvad: Winter Wednesdays. Fællesspisning med forkælede kødudskæringer.
Hvor: BROR, Skt. Peders Stræde 24A, 1453 København K
Hvornår: Hver onsdag. Maden bliver sat på bordet kl. 18:00, så kom gerne fra kl. 17:30
Hvordan: Billetter Winter Wednesday købes via billetto til 195 kr.