Den danske madguru og iværksætter Claus Meyer får i dag overrakt endnu en Michelin-stjerne. Denne gang er det dog ikke for hans andel i Noma, men for den nyåbnede Restaurant Agern i New York.
Det var de amerikanske medier Bloomberg og The Wall Street Journal, som var først med en store nyhed. Og igår bekræftede en glad Claus Meyer på sin officielle facebookprofil.
Agern har, på trods af sin relativ korte levetid, allerede høstet en hel del anerkendelse fra de amerikanske medier. Den mest prestigefulde var fra New York Times’ kendte (og kritiske) madanmelder, Peter Wells restauranten et besøg, hvilket resulterede i tre ud af fire mulige stjerner i avisen.
Restauranten holder til huse på den historiske banegård Grand Central i hjertet af Manhattan, hvor den er er en del af et stort nordisk inspireret madmarked, som Meyer åbnede i foråret.
Restauranten, med det nordisk klingende navn, serverer som du måske allerede havde gættet, nordisk mad. I køkkenet er den islandske kok Gunnar Gíslason og hans team, som sammen præsenterer en menu med opdrættede og vilde ingredienser fra staten New York, som er blevet udsat for gamle teknikker og smage fra det nordiske køkken.
Med sin første Michelin-stjerne er Agern én af i alt 13 nye restauranter i New York, som er blevet tildelt en af de fornemme stjerner.