En burger rummer som bekendt de 5 smagsnuancer – surt, sødt, salt, bittert og umami og måske også derfor det er en favorit spise over hele verden. Når balancen er perfekt bliver det til gourmet og kunst.
Listen er en blanding af både dyre og billige diners, take-aways, pop-ups og nydelig indrettede restauranter. Fælles for dem alle er dog, at de laver ualmindelig gode burgere.
1.
- Her skal du tage hen hvis: Du ikke kan nøjes med en enkelt burger – eller vil du gerne smage flere forskellige.
- Hvor: Nørrebrogade 1, st., 2200 København N
- Prisniveau: 1 burger kr. 45,-, 3 burgers og fritter kr. 129,-
- Hvornår: Mandag til lørdag 12 – 22. Søndag 12 – 21
- Kontakt: sliders.dk / Tel: 31 32 26 20
Redaktionen:
Sliders er cool, anderledes og en af byens absolut bedste burger oplevelser. En ‘slider’ er miniburger og fordelen er indlysende for nysgerrige burgerelskere. Du kan smage på flere forskellige burgers i et måltid. Der er 9 sliders på kortet og forvent noget andet en almindelig klassisk burger med klassiske varianter. Man kan smage Sliders fortolkning af det klassiske, men i høj grad også spændende versioner, man ikke finder andre steder. F.eks. en ‘Little Miss Fatty’ med flammegrillet bøf, creme af bagte peberfrugter, løg, chili og mandler, toppet med cheddar, sprød bacon og syltet squash. For kr. 129,- får du 3 sliders og fritter.
Smider du en 50’er mere får du peppet dine fritter op med 24k guldflager…!
Til noget småt. Til noget stort. Til en eller flere. Til procenter eller sukker. Til braiseret eller grillet. Til guld eller grov. Prøv Sliders
2.
- Her skal du tage hen hvis: Du vil smage en vaskeægte dansk fortolket burger, eller hvis du vil gå hele vejen og kaste dig ud i byens bedste bøfsandwich, med masser af velsmagende brun sovs… SKAL PRØVES!
- Hvor: Nansensgade 35, 1366 København K
- Prisniveau: Kr. 135,- for burger, sovs, fritter og dyp. Burger alene fra kr. 75,-
- Hvornår: Ons. og torsdag 17-21. Fre. og lørdag 17-22. Søndag 12-20 (Man. og tirsdag lukket)
- Kontakt: Guldgrillen på FB /31 10 45 48
Redaktionen:
Efter 3 besøg på Guldgrillen må vi ligge os fladt ned (hvis muligt) og hylde, at København er blevet beriget med en af de hyggeligste og absolut bedste grillbarer. Her serveres ikke en hipster version af en amerikansk fast food burger. Guldgrillen disker op med deres helt egen uforskammet velsmagende version af enten, en god gammel dansk bøfsandwich eller en dansk burger. Alt er lavet fra bunden og sammensat perfekt til en top smagsoplevelse. Glem ikke at få hældt den hjemmelavede brune sovs ud over din burger… og bestil også en kande Guld Tuborg.
Stedet er gennemført og hyggeligt med gammeldags mormor stemning. Er i under 4 personer skal i ikke bestille bord, man dukker bare op og tjenerne finder hurtigt et bord eller en plads ved et af de små langborde. På Guldgrillen får man rigtig mad og skyller svineriet ned med guldøl og Fernet Branca.
#Visespågrillen
3.
- Her skal du tage hen hvis: Du vil sætte tænderne i en klassisk håndlavet burger i Kødbyen
- Hvor: Høkerboderne 21-23, Kødbyen, 1712 København V
- Prisniveau: Burger fra 74,- / Menu 99,-
- Hvornår: Søndag – onsdag 11:00 -21:00 / Torsdag – lørdag 11:00 – 22:00
- Kontakt: www.burgerjoint.dk / 3331-3434
Redaktionen:
Manden bag Vesterbros, og en af Københavns, bedste burger hedder Tommi (Tomas). Han åbnede burgerkæden på det kræsne Island, hvor kæder som McDonald’s og Burger King har måtte lukke ned igen. Efterfølgende har han åbnet joints i Berlin, London og København.
Den islandske vildmand lægger vægt på kvalitet, enkelthed og tilfredse kunder. Og med køer langt op ad Sønder Boulevard er sidstnævnte hvert fald til at få øje på. Resten må I smager jer til, men vi garanterer jer, at I ikke bliver skuffede.
Selve biksen er et lille sted med plads til omkring 20 spisende gæster. Der er trang med pladsen, og det sarte øre kan tydeligt høre, når der bliver smækket frisk kød på grillen. Er man ikke til at sidde i orkanens øje, er der et lille rum inde bagved, hvor man også kan sidde og nyde den suveræne burger.
Bedst er det, når solen skinner, og man kan sidde ude på borde og bænke foran butikken sammen med alle de andre farverige hipsters.
4.
- Her skal du tage hen hvis: Du vil smage den nye og absolut suveræne burger med ægte Mangalitza svinekød eller en af deres andre burgere. Hungry Dane er hyldet af det danske kokkelandshold samt af Michelin-kokke verden over.
- Hvor: Gammeltorv 8, 1457 København K
- Prisniveau: 79,-
- Hvornår: Søndag til torsdag 11:30 – 21:00, fredag og lørdag 11:30 – 05:00
- Kontakt: www.hungrydane.com / 33 33 80 00
Redaktionen:
Eksorbitant, fyldig, saftig og dryppende på en yderst delikat måde. Behøver vi at sige mere? Hungry Dane ønsker at adskille sig fra de traditionelle burgerkæder ved at vise, at man sagtens kan lave en unik gourmetburger, der ikke koster en formue og som man ikke behøver at spise med kniv og gaffel – det har nemlig aldrig har været tanken med den verdensberømte spise.
Hos Hungry Dane behøver du ikke længere, at lade dig nøjes med middelmådigt hakkekød og slatten icebergsalat i en tør burgerbolle. I stedet kan du spise dig mæt i overdådige gourmetburgere, hvor køkkenet, som det eneste verden over, tilbereder alt kød sous-vide confit. Alt kødet bliver tilberedt i sin egen saft under nøje udvalgte temperaturer i op til ti timer. Efterfølgende tilføjes en helt særlig, hjemmelavet krydring og afsluttende simrer kødet i frisk andefedt i knap to timer. Den specielle tilberedning sikrer kødets velsmag og saftighed, som gør, at Hungry Dane er blevet hyldet af blandt andet det danske kokkelandshold samt af Michelin-kokke verden over, som vurderer, at Hungry Dane serverer den bedste burger af sin art.
5.
- Her skal du tage hen hvis: Du vil smage en burger der sidste sommer blev kåret til verdens bedste af et amerikansk medie
- Hvor: Borgergade 13, 1300 København K
- Prisniveau: Københavns bedste burger koster kun 75,-
- Hvornår: Fra kl. 11:00 – udsolgt
- Kontakt: www.gasolinegrill.com
Redaktionen:
På trods af stedets forholdvis korte levetid behøver det vel ikke nærmere introduktion? 2016 vil gå over i historien, som året hvor Gasoline Grill tog de københavnske burgerelskere med storm.
Vi behøver ikke at nævne, at alt er hjemmelavet, økologisk og særdeles udsøgt. Det vi behøver at nævne er, at for at få indblik i, hvor godt en burger kan smage, skal man helst ikke hvile for meget på laurbærerne. Grundet deres høje standard af kød, kan der ikke altid købes kød nok hjem til alle de burgerhungrende københavnere. Sådan som det foregår er, at de åbner sluserne kl. 11, og sælger indtil at der er udsolgt.
Tidspunkterne for udsolgt svinger lidt, men man kan altid gå ind på deres Facebook-profil og følge med.
Det siges, at ejeren, Klaus Wittrup, forelskede sig i burgeren i hans teenageår i burgerens eget hjemland – USA. Hans drøm om at lave sublime amerikansk-inspirerede burgere blev så til virkelighed i 2016. På redaktionen håber vi på, at Gasoline Grill i løbet af den nærmeste fremtid åbner endnu flere burgerjoints.
Tilbage til top
6.
- Her skal du tage hen hvis: Du vil slippe dit indre burgermonster løs i kvalitetssikre omgivelser
- Hvor: Studiestræde 14, 1455 København K
- Prisniveau: 85,-
- Hvornår: Mandag – torsdag 09:00 – 22:00 / Fredag 09:00 – 23:00 / Lørdag 10:00 – 23:00 / Søndag 10:00 – 21:00
- Kontakt: www.greasyspoon.dk / 2015- 1484
Redaktionen:
Her har vi fat i en rigtig diner. Inde på Studiestræde gemmer der sig en rigtig perle, når vi taler om gourmetburger.
Her kan selv den mest vulgære burgergnasker få stillet sine dyriske lyster i form af big cheese med to slags ost, danish sandwich beef overdækket med brun sovs, mexi chicken med chili og salsa, fish burger med hvidkål og remulade, vegetarburger, pulled pork eller deres manddomsprøve ”Manbeef” med dobbelt af alt.
Skulle det ikke være nok, kan man ”grease” sig yderligere til med chicken sticks, onion rings, mac & cheese, cheese sticks, pomfritter og meget mere.
Alt sammen smager fuldstændig fortrinligt, og det emmer langt væk af nøje udvalgte råvarer og velovervejede kombinationer.
Ja, Pisrandens burgerhøjborg er så sandelig at finde hos Greasy Spoon Diner.
7.
- Her skal du tage hen hvis: Du vil smage på en burger af ekstrem høj kvalitet og samtidig mæske dig i delikate sides som fx twisters, onion rings bbq wings osv.
- Hvor: Gammel Strand, Østerbro, Ravnsborggade og Jarmers Plads
- Prisniveau: Burgere fra 89,-
- Hvornår: Søndag – torsdag 11:30 – 21:30 / Fredag & lørdag 11:30 – 22:30
- Kontakt: www.cocksandcows.dk / 6969-6000
Redaktionen:
Det kan måske virke lidt kliché-agtig, at vi vælge at kaste lyset på en burgerkæde som Cock’s & Cows. Men vi kommer ikke udenom, at de laver særdeles gode burgere. Med alt fra deres Classic cow til deres sydamerikansk inspirerede Zé Brazil til den mastodontiske Governator med dobbelt af alt, har Cock’s & Cows sammen med deres fine udvalg af sauces, sides og drikkevarer variation nok til, at man kan komme tilbage igen og igen – ”desværre” 🙂
Kæden er vokset til i alt 4 restauranter i København, så det er efterhånden muligt at få booket sig et bord på selv de mest eftertragtede tidspunkter, hvor der bliver kastet lidt flere af de våde varer over disken, så restauranterne summer af lidt mere end ”bare” en burgerbar.
8.
- Her skal du tage hen hvis: Hvis du vil nyde en ægte gourmet burger på Trianglen i atmosfærefyldt restaurant med super stemning
- Hvor: Østerbrogade 74, 2100 København Ø
- Prisniveau: Burger fra kr. 89,-, Fritter kr. 30,-
- Hvornår: Hver dag 12:00 – 22:00
- Kontakt: oeb-burgers.dk / Tel: 33 11 33 04
Redaktionen:
Først kom Vesterbro’s Originale Burgerbar og nu har holdet bag åbnet en suveræn rustik burgerbar direkte på Trianglen på Østerbro.
Man vælger mellem 11 forskellige burgere (Den originale, Den almægtige, Den snaskede, Den uden kød osv) fra kr. 89 og et udvalg af fritter til 30 kr. Deres signatur ‘Avocado-fritter med lime/basilikum mayo’ er suveræne.
Når du bestiller krydser du selv af på en seddel, hvad du ønsker og her kan man også vælge mellem lys bolle, mørk bolle eller den søde luftige brioche.
Er du til en øl til sin burger, bliver den serveret på ægte amerikaner vis, i et ølkrus, der kommer fra den minus 22 grader iskolde fryser.
I restauranten er der liv og glade dage, med store vinduer hele vejen rundt, glødelamper, klinker på væggene og ægte amerikaner stemning.
Tilbage til top
9.
- Her skal du tage hen hvis: Du vil smage den bedste fastfoodburger i Danmark
- Hvor: Istedgade 62, 1650 København V
- Prisniveau: Burger fra 50,-
- Hvornår: Alle ugens dage fra 11:00 – 22:00
- Kontakt: www.jagger.dk
Redaktionen:
På Jagger går alt op i en højere enhed. Suveræn burger, sprøde fritter og måske verdens bedste dip.
Tidligere Michelin-kok og bearnaisekonge Rasmus Oubæk har, på modig vis, simpelthen valgt at tage kampen op mod konceptet ”fastfoodburger” og højne kvaliteten markant i forhold til vores vante in-&-out burgerkæder, der mest af alt efterlader en friturebelagt gane og sort samvittighed.
Her er dog, ifølge egne udtalelser, tale om en fastfoodburgerbar, der tilbyder de sædvanlige burgere, som slet ikke er særlige sædvanlige. Samtidig kan du købe hotdogs, fried chicken og daiquiris & cocktails. Jep, du læste rigtigt – daiquiris & cocktails. I weekenden åbner burgerbaren, midt på Istedgade, op for den gode stemning og her kan du oplagt få sænket paraderne blandt Vesterbros spraglede befolkning.
Ligeledes er der lagt op til, at man sammen kan pleje tømmermændene om søndagen, hvor man kan få tanket sine tømte depoter op igen.
Vi prøver ikke at tale udenom. Burgeren er selvfølgelig simpelthen fantastisk. Stemningen er fantastisk. Pomfritterne er fantastiske. Og det er selvfølgelig også muligt med bearnaise-dip, hvis det er det, man ønsker.
Selvom burgerkampen er hård på Vesterbro, så må du love dig selv, om du skulle befinde dig på disse kanter næste gang at burgersulten melder sig, at du smutter forbi Jagger og får dig en burgermenu.
Jagger har også åbnet joints på Frederiksberg og Amager
10.
- Her skal du tage hen hvis: Hvis du vil smage Frederiksbergs bedste burger og måske nyde en powerjuice bagefter til at balancere samvittigheden.
- Hvor: Godthåbsvej 54, 2000 Frederiksberg
- Prisniveau: Burger fra 95,-
- Hvornår: Mandag– torsdag 9 – 20:30 / Fredag 9-21 / Lørdag & Sørdag 11 – 21
- Kontakt: http://blaabjergmadsen.dk
Redaktionen:
Hos Blaabjerg & Madsen er der fokus økologi, sundhed og burgere helt uden tilsætningsstoffer og E-numre.
Alt er hjemmelavet fra bunden af friske råvarer. Sunde slow-juices fylder også på menuen.
Burgerbollerne, som er lidt tungere end normalt, bliver formet med hænderne og bagt i butikken, og de er lavet på økologisk mel. Pomfritterne, er selvfølgelig også håndskåret og tilberedt i caféen.
Det økologiske fylder meget, og op mod 70 procent af alt i caféen er økologisk.
En af Danmarks bedste burgere kommer til Urbania Street Food - Fredericia AVISEN
[…] Se her Urban Guides top 10 liste […]
finn
Gasolin grill burger er ik verdens bedste …men på en liste som nr 17 ud af 20 stk , der er værd at smage på ? den var ok men alt for dyr , burde koste max kr 50 ???????
Marcin
Nu må i holde op Jagger på en 9 plads – de burde slet ikke være på listen da deres burgere er elendige – har spist der en gang første og sidste gang og har fået det bekræftet af mange andre – håber ikke at i får penge for jeres givning af god placering for Jagger er bare ikke bedre end de andre Mc eller Burger King og det er en 100% ærlig mening.
Lakke
Danmarks bedste burger 2018 var The Burger Shack og den har vi også i Kolding, så har de ikke været forbi Agtergrille i Kolding den er tæt på at være verdens bedste burger helt ud fantastik og saftig burger har aldrig smagt sådan en god burger og jeg har prøvet mange steder rund i landet.
Hvis The Burger Shack skal sammenlignes med Agetgrillen som får 10 ud af 10 stjerner, så får The Burger Shack 4 ud af 10
Tag hen og få en burger der. Jeg har aldrig fået en burger så god som den andre steder, jeg vil kalde den verdens bedste burger 🙂 virkelig et besøg værd.
Ole
I 2021 var det Hungry Dane der blev kåret som den bedste burger, men det er jeg ikke enig i. I min bog er det Gasolin Grill, men hvis man skal ud at spise med et par kammerater og hygge nogle timer så vil jeg foretrække Halifax burger. Der er noget for alle.