Februar 2019: En middag ude kan være en dyr affære, men København har heldigvis efterhånden rigtig mange gode, prisvenlige restauranter og spisesteder. Vi har selvfølgelig lavet en liste over gode restauranter, hvor et besøg ikke sprænger budgettet. På listen findes både ”rigtige” restauranter, hvor man kan bruge en hel aften, men også bud på gode, hurtige måltider.
- Neighborhood
- Cicchetti
- Madklubben Bistro-de-Luxe
- District Tonkin
- Condesa
- Bæst
- Spuntino
- Ramen to Bíiru
- Fætter Fætter
- Morgenstedet Christiania
1.
- Her skal du tage hen hvis: Du vil have gourmetpizza i afslappede omgivelser.
- Hvor: Istedgade 27, 1650 København V og Frederiksborggade 20D, 1360 København K
- Prisniveau: En pizza koster 145 kr.
- Hvornår: Mandag til onsdag kl. 17-23, torsdag kl. 17-00, fredag kl. 17-02, lørdag kl. 10-01, søndag kl. 10-23
- Kontakt: www.neighbourhood.dk /tlf. 32122212
Redaktionen:
Hos Neighborhood på Vesterbro og i Indre By får du økologiske pizzaer og cocktails ved langborde i afslappede omgivelser. Ideen bag navnet og langebordene er, at du måske havner ved siden af din nabo og kan hyggesnakke over pizzaen. Den ultra-sprøde bund på pizzaen er lavet med cirka halvt så meget dej som en almindelig pizza, så det er altså pizza med bunde af den tynde slags, du får på Neighbourhood. Ud over pizza er der salater og desserter på menukortet, ligesom stedet også serverer en solid brunch – og ja, der er morgenmadspizza på brunch-menuen.
2.
- Her skal du tage hen hvis: Du vil spise italienske snacks i Instagram-venlige omgivelser.
- Hvor: Nørrebrogade 56, 2200 København N
- Prisniveau: Småretter fra 35 til 95 kr.
- Hvornår: Onsdag og torsdag kl. 17:30-00, fredag og lørdag kl. 17:30-02
- Kontakt: cicchetti.dk /tlf. 42924548
Redaktionen:
Du kan svinge forbi til en hurtig hapser og en drink, inden du skal videre, men du kan også blive hele aftenen og spise dig mæt og glad i de mange små retter.
3.
- Her skal du tage hen: Hvis du vil have den ”rigtige” restaurant fornemmelse uden at betale kassen.
- Hvor: Store Kongensgade 66, 1264 København K
- Prisniveau: 1 ret 125 kr. / 2 retter 175 kr. / 3 retter 225 kr.
- Hvornår: Mandag til lørdag kl. 17:30-00
- Kontakt: www.madklubben.dk/bistro-de-luxe / tlf. 33323234
Redaktionen:
Man skal næsten have gået rundt med skyklapper på, hvis man ikke er faldet over Madklubben i København endnu. Madimperiet har i nogle år serveret weekendmad til hverdagspriser for københavnerne, og Bistro-De-Luxe er en af de restauranter, de gør det allerbedst fra. Stemningen er afslappet, og du skal ikke forvente, at din tjener plaprer løs om druer og distrikter, for Bistro-De-Luxe prioriterer fornuftige priser og smilende tjenere over vineksperter. Der er ingen fine fornemmelser i den ellers pæne restaurant på Store Kongensgade, men derimod masser hygge og god mad til gode priser.
4.
- Her skal du tage hen hvis: Du vil på et velsmagende lynvisit til Hanoi uden at forlade København.
- Hvor: Mikkel Bryggers Gade 2, 1460 København K og Dronningens Tværgade 12, 1302 København K
- Prisniveau: Retter fra 38 til 96 kr.
- Hvornår: Søndag til onsdag kl. 11-21:30, torsdag til lørdag kl. 11-23
- Kontakt: district-tonkin.com/ tlf. 33156156
Redaktionen:
District Tonkin har på få år taget sultne københavnere med storm med autentiske, vietnamesiske gademadsklassikere og en indretning, der sender tankerne og sanserne på tur til Hanoi. Stemningen er løssluppen, skamlerne af plastik, maden krydret og øllene billige. District Tonkin har flere spisesteder i København, men vi er særligt forelskede i filialen i Mikkel Bryggers Gade tæt ved Grand Teatret. Slå vejen forbi og prøv den vietnamesiske “bahn mì”-sandwich i en sprødt baguette, krydrede simreretter, slagkraftige supper eller en af de friske salater.
5.
- Her skal du tage hen hvis: Du leder efter lækre tacos og god stemning i hjertet af København.
- Hvor: Ved Stranden 18, 1061 København K
- Prisniveau: 2 stk. tacos fra 65 kr. (men forvent at spise mere end det)
- Hvornår: Onsdag og torsdag kl. 17-02 (mad kl. 18-22), fredag og lørdag kl. 15-04:30 (mad kl. 17:30-22)
- Kontakt: www.condesa.dk / tlf. 33917400
Redaktionen:
Mexicansk er (heldigvis) andet end taco-mix og nachos med kylling, og hos Condesa i hjertet af København får du afslappet mexi-steming, lækre tacos og kølige margaritas. Condesa ligger lige ved Højbro Plads og menuen står på tacos, hovedretter og et væld af sides. Prøv lidt af det hele og vælg en af deres menuer, gå all-taco eller spis en af deres større hovedretter med tilbehør. Som aftenen skrider frem, bliver Condesa fyldt med tørstige københavnere, musikken bliver højere og dansegulvet fyldes. Det er et oplagt sted af blive hængende og få nogle drinks.
6.
- Her skal du tage hen hvis: Du værdsætter økologi, gode råvarer og velsmagende pizzaer.
- Hvor: Guldbergsgade 29, 2200 København N
- Prisniveau: Småretter og pizza fra 85 kr.
- Hvornår: Mandag til søndag kl. 17 til 22:30
- Kontakt: www.baest.dk / tlf. 35350563
Redaktionen:
Det virker måske mærkeligt at fremhæve en enkelt ingrediens som mozzarella, men når den er formet i hånden på restauranten samme morgen, så er det på sin plads – og det er præcis tilfældet hos BÆST på Nørrebro. Begejstringen stopper ikke her: Deres charcuteri (kødudskæringer) laves på restaurantens første sal og alle deres råvarer er økologiske. Pizzaerne med økologisk, hjemmelavet mozzarella og kød bages ved 500 grader i deres ovn fra Napoli. Og det kan altså smages, at der er kælet ekstra meget for maden hos BÆST.
7.
- Her skal du tage hen hvis: Hvis du vil have en ukompliceret italiensk festmenu til spotpris.
- Hvor: Vesterbrogade 68, 1620 København V
- Prisniveau: 7.retters menu 200 kr.
- Hvornår: Mandag til lørdag kl. 17:30-00
- Kontakt: cofoco.dk/restauranter/spuntino / tlf. 70205089
Redaktionen:
Spuntino er en del af Cofocos restaurantfamilie, som er kendt for store restaurantoplevelser til små penge. Spuntino er madimperiets lille, italienske spisested på Vesterbrogade, som emmer af coolness med vintage træstole, masser af grønne planter og gamle tandlægelamper i loftet. På Spuntino serveres alle retter enkelt og med masser af velsmag, som italiensk er, når det er bedst. Spuntino er som at samle familien eller en flok gode venner omkring et bord i en italiensk baggård på en lun sommeraften, og de mange retter serveres ofte til deling.
8.
- Her skal du tage hen hvis: Du vil spise autentisk ramen og skylle den ned med Mikkellers øl.
- Hvor: Enghavevej 58, 1674 København V og Griffenfeldsgade 28, 2200 København N
- Prisniveau: Ramen fra 100 kr.
- Hvornår: Mandag til torsdag kl. 12-22, fredag og lørdag kl. 12-23, søndag kl. 12-21
- Kontakt: www.ramentobiiru.dk
Redaktionen:
Hvis du allerede kender til ramen, forstår vi det godt. Den københavnske hype omking den japanske nudelsuppe har næsten ikke været til at komme uden om. Og med god grund, for ramen er oplagt til det danske klima og danskerne: En varm suppe med masser fyld og god smag. En af dem, der er hoppet med på ramen-bølgen er Ramen To Bíiru, der for et par år siden åbnede på Nørrebro og Vesterbro. Ølvennerne fra Mikkeller er sammen med Bento Copenhagen folkene bag restauranterne, og allerede længe før åbningen hev de den japanske kok Takuro Otani til København for at forberede og forfine konceptet. Der serveres selvfølgelig Mikkeller øl til den varme suppe.
9.
- Her skal du tage hen hvis: Du er klar til at tage din toast-oplevelse til næste niveau.
- Hvor: Griffenfeldsgade 17, 2200 København N
- Prisniveau: Toast fra 40 kr.
- Hvornår: Tirsdag til lørdag kl. 11-23, søndag kl. 11-20
- Kontakt: www.faetter-faetter.dk / tlf. 42927372
Redaktionen:
Hos Fætter Fætter er der udelukkende toast på menuen og hurra for det. København har endelig fået en toast-bar, der fordyber sig i at udleve toastens fulde potentiale. Og ja, en toast har potentiale! Der er selvfølgelig ikke bare tale om to stykker halvtørt toastbrød og en skive ost. Deres ’Fucking toast’ indeholder f.eks. dijonnaise, dild, persille, karse, italiensk skinke, dansk hvid ost og gouda, og der er 5 andre toasts at vælge imellem. Det er faktisk ikke helt rigtigt, at der udelukkende er toast på menuen, for din toast kan få følgeskab af en velklædt avokado, en pose chips eller en toast dessert.
10.
- Her skal du tage hen hvis: Du vil spise vegetarisk, økologisk og føle dig som en del af “Fristaden”.
- Hvor: Fabriksområdet 134, 1440 København K
- Prisniveau: 2 forskellige varme retter og salater til under 100 kr.
- Hvornår: Tirsdag til søndag kl. 12-21
- Kontakt: christiania.org/find/morgenstedet
Redaktionen:
Morgenstedet er en vegetarisk spiseklub som producerer velsmagende, sund og velafbalanceret økologisk mad, både for Christianias beboere og de mange gæster der besøger den verdensberømte fristad hvert år. Her har man i 25 år lavet økologisk vegetarmad af friske råvarer fra primært danske gårde, og restauranten har et skarpt fokus på netop bæredygtighed og ønsket om at spare på klodens ressourcer. Du kan som oftest vælge imellem to forskellige varme retter og en række salater på Morgenstedet, der – navnet til trods – også har åbent om aftenen.