Normalt skal den store pengepung frem, hvis man vil sætte tænderne i Michelin-stjernet mad. Nu kan det klares for to dollars, eller hvad der svarer til cirka 13 danske kroner. Det kræver bare en tur til Chinatown Complex, som er et kæmpe madmarked i Singapore.
Køen foran Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice and Noodle, som det nu stjernebelagte gadekøkken hedder, er lang. Bagerste mand i køen kan se frem til flere timers ventetid, før frokosten er i hus. Til gengæld skulle maden være værd at vente på. Det lille gadekøkken er således det første i verden til at modtage en Michelin-stjerne og bliver samtidig stedet, hvor man kan få det billigste Michelin-måltid. En ret med soya kylling og ris koster kun to dollars.
Det skriver The Guardian, som har været på besøg i Chan Hon Mengs gadekøkken.
Chan Hon Meng arbejder 17 flittige timer i døgnet, og i løbet af en dag sælger han sammen med sine to medhjælpere nu 180 kyllinger. Ligesom køen foran køkkenet er antallet af solgte kyllinger vokset betydeligt efter Michelin-stjernen.
Mere Michelin
Har man brug for lidt variation i sin frokost, men hverken vil gå på kompromis med Michelin-kvalitet eller den billige pris, kan man slå vejen forbi Hill Street Tai Hwa Pork Noodle, der også ligger i Singapore. Dette gadekøkken har specialiseret sig i nudelretter og er ligeledes blevet tildelt en Michelin-stjerne.
Så er spørgsmålet bare, om København kan gøre Singapore kunsten efter? Man kunne drømme om, at en af boderne på Papirøen eller i Torvehallerne på et tidspunkt får fingrene i en af de eftertragtede stjerner.