Københavnerne elsker at gå ud at spise og gør det ofte, men de er samtidigt et kræsent publikum, der forventer mad i verdensklasse uden at skulle spise havregryn resten af måneden. Heldigvis svarer branchen med et væld af gode restauranter, der serverer fantastisk mad til priser, der ikke ruinerer. Her er listen over de 10 bedste mellemklasse-restauranter i København.
Top 10 mellemklasse-restauranter:
1.
- Her skal du tage hen hvis: Du vil spise vegetarisk mad, der hverken er fanatisk eller prædikende men blot smager helt igennem fabelagtigt.
- Hvor: Fælledvej 9, 2200 København N
- Prisniveau: Enkelte retter fra 35 kr. / 4-retters menu 300 kr.
- Hvornår: Mandag til lørdag kl. 17-22
- Kontakt: vevebistro.dk / tlf. 26111156
Redaktionen:
Restauratøren Henrik Yde er nok primært kendt for sit michelin-bestjernede, thailandske spisested, Kiin Kiin, på Nørrebro, samt en lang række andre gode asiatiske restauranter i København. Men Hr. Yde har også kastet sin kærlighed på vegetarisk verdensmad, hvilket er blevet til forkortelsen VeVe. Det er navnet på en gourmetrestaurant på Østerbro, men i 2017 fik den fine storebror sig en lillesøster på Nørrebro i form af VeVe Bistro. Som navnet antyder er både madlavningen, stemningen og prisniveauet her lidt mere i øjenhøjde, men det er ikke desto mindre en mellemklasseoplevelse af høj karat. Flere og flere spiser kødfrit en gang eller flere om ugen, og den trend rammer VeVe Bistro som en dartpil i “bull’s eye”.
2.
- Her skal du tage hen hvis: Du vil have kogekunst på Michelin-niveau til bistropriser serveret i omgivelser, der er elegante uden at være prætentiøse.
- Hvor: Studiestræde 69, 1554 København V
- Prisniveau: Enkeltretter fra 120 kr. / 4-retters menu med vinmenu 800 kr.
- Hvornår: Åbent alle ugens dage kl. 17:30-00 (fredag og lørdag til kl. 02)
- Kontakt: uformel.dk /tlf. 70999111
Redaktionen:
Den eftertragtede Michelin-restaurant Formel B har en ligeså eftertragtet lillebror. Her er priserne lidt lavere og stemningen mere uformel, hvilket har givet anledning til spisestedets navn. Uformel ligger i en tidligere stripklub på Studiestræde tæt ved Palads, og selv om dansepodier og neonlys er erstattet af lækre møbler og dæmpet belysning, så er det alligevel lidt “bling” på væggene med detaljer i bladguld. Hos Uformel sammensætter du din egen middag ud fra listen af lækre kreationer, hvoraf langt de fleste koster 120 kr., mens enkelte “specialiteter” står i 195 kr. Har du svært ved at vælge, kan du lade det dygtige team af kokke og tjenere forkæle dig med en 4-retters menu og tilhørende vine.
3.
- Her skal du tage hen: Hvis du vil have serveret avanceret gourmetmad til priser, der appellerer til de fleste.
- Hvor: Ny Carlsbergvej 38, 1760 København V
- Prisniveau: Retter fra 120 – 250 kr. / Menu 495 kr.
- Hvornår: Frokost: Tirsdag til lørdag kl. 12-15 / Aften kl. 17:30- 22
- Kontakt: www.restaurant-g.dk / tlf. 50102318
Redaktionen:
Den nye Restaurant G på Ny Carlsberg Vej satser på gourmetmad til overkommelige priser. Således serverer restauranten avanceret gastronomi og masser af velsmag, uden at pengepungen får åndenød – og endda med eksklusive råvarer. Køkkenchef Pappe Speiser og restaurantchef Sergio Loguercio samarbejder om ét primært mål: At sende gæsterne glade ud ad døren. Det er da også svært at vende mundvigene nedad, når man som gæst får lov at mæske sig i råvarer som jomfruhummer, kammusling, oksemørbrad og andebryst til spotpris. Køkkenet er “frit” og låner lidt af både spanske, franske, italienske, danske og japanske traditioner og smelter dem sammen til en helt igennem velsmagende oplevelse.
4.
- Her skal du tage hen hvis: Du vil nyde en storslået tastingmenu, der emmer af personlighed og “haute cuisine” til byens bedste pris.
- Hvor: Jarmers Plads 1, 1551 København V
- Prisniveau: 5-retters tastingmenu 350 kr.
- Hvornår: Mandag til lørdag kl. 17:30-00
- Kontakt: restaurant-mes.dk/ tlf. 25365181
Redaktionen:
“Mes” er fransk og betyder “mine” som i “mine bedste retter”, “mine vine”, “mine fantastiske kollegaer.” Stemmen der taler, er køkkenchef og restauratør Mads Rye Magnusson, som står bag populære Restaurant Mes på Jarmers Plads. Den lille restaurant kreerer stor mad til små priser, og det må nu engang være definitionen på den perfekte mellemklasserestaurant. Maden tager udgangspunkt i sæsonen, lokale råvarer og personlige inspirationskilder, og netop det personlige touch gennemsyrer alt på Restaurant Mes. Det gælder vinkortet karakteriseret ved masser af gode dråber fra Tyskland og Jura, det gælder den store væg af mos midt i spisesalen og det gælder Mads’ ambition om at skabe ærlig og enkelt “affordable luxury”.
5.
- Her skal du tage hen: Hvis du er til upscale sydamerikansk madlavning, der løfter det basale gadekøkken i hyggelige, moderne rammer.
- Hvor: Tordenskjoldsgade 11, 1055 København K
- Prisniveau: Menu 395 – 495 kr. / Retter fra 85 til 195 kr.
- Hvornår: Tirsdag til torsdag kl. 17:30 – 23 / Fredag og lørdag kl. 17:30-00
- Kontakt: restaurant-pmy.com / tlf. 50810002
Redaktionen:
Der er masser af nordisk og fransk kogekunst at finde blandt Københavns Bib Gourmand-restauranter, som uddeles af den famøse Michelin-guide til restauranter, der tilbyder god mad til prisen. Men i 2018 sluttede også en Sydamerikansk restaurant sig til listen. Kokkene Diego, Muñoz fra Peru, Emilio Macías fra Mexico og Karlos Ponte fra Venezuela showcaser deres hjemlandes kogekunst i moderne og hyggelige rammer bag Det Kongelige Teater. Retter med udgangspunkt i simpel gademad bliver hævet til et nyt niveau, og ofte bruges de tre ingredienser, hvis forbogstaver danner restaurantens navn: Papa (kartoffel), Maíz (majs) og Yuca (stivelse fra maniokplanten).
6.
- Her skal du tage hen hvis: Hvis du vil opleve det bedste fra en hel perlerække af asiatiske køkkener serveret i farvestrålende omgivelser.
- Hvor: Værnedamsvej 14, 1619 København V
- Prisniveau: 1 ret 125 kr. / 2 retter 200 kr. / 3 retter 225 kr. / 12-retters tasting menu 375 kr.
- Hvornår: Alle ugens dage kl. 17:30-22
- Kontakt: madklubben.dk/hanzo / tlf. 38414167
Redaktionen:
Hanzō er Madklubbens bud på en asiatisk restaurant, og den populære restaurant rykkede i slutningen af 2017 fra sin første placering ved søerne til hyggelige Værnedamsvej mellem Vesterbro og Frederiksberg. Den gastronomiske inspiration er stadig hentet fra Japan, Thailand, Kina og Vietnam, men man kan nemt forvente kulinariske afstikkere til for eksempel Laos og Cambodja. Den sultne eller nysgerrige gæst bør bestille The Hanzō Experience, der består af stort set alle menukortets retter serveret ’family style’ til deling ved bordet, men man kan også sagtens aflægge et hverdagsbesøg og vælge en enkelt, to eller tre retter. Indretningen er farvestrålende, og køkkenchefen har tidligere stået i spidsten for nu hedengangne Umami.
7.
- Her skal du tage hen: Hvis du vil overvældes af velsmag og natklubstemning fra Sydamerika i über cool og spraglede omgivelser.
- Hvor: Lille Kongensgade 14, 1074 København K
- Prisniveau: Enkeltretter fra 65 kr. til 225 kr. / 8-retters tastingmenu 395 kr.
- Hvornår: Søndag til torsdag kl. 18-00:30 / Fredag og lørdag kl. 18-03
- Kontakt: llamarestaurant.dk / tlf. 89936687
Redaktionen:
Når man sætter fødderne i kælderrestauranten tæt ved Kongens Nytorv, er det umuligt ikke at blive betaget af indretningen, og særligt det Instagram-værdige klinkegulv i alverdens farver og mønstre. Et besøg på Llama er en fryd for både maven og øjet. Den farverige indretning tager dig med til Latin- og Sydamerika, så du er i den rette stemning allerede inden maden. Restauranten anbefaler 4-5 retter per person til deling ’family style’, og er man klar til at lægge ansvaret fra sig, kan det hurtigt betale sig at prøve deres tasting menu. Her smager man sig gennem ni retter over fire serveringer, og man kommer således hele vejen rundt på menukortet. Restauranten, som er en del af Cofoco-imperiet, åbnede i 2014 og er et absolut ’must go’ for ethvert madøre.
8.
- Her skal du tage hen hvis: Du vil opleve gourmetmad med italienske såvel som nordiske rødder, der lige akkurat holder sig i mellemklasse-prislejet.
- Hvor: Teglgårdsstræde 8A, 1452 København K
- Prisniveau: Enkeltretter fra 85 kr. / 6-retters tastingmenu 515 kr. / 9-retters tastingmenu 775 kr.
- Hvornår: Frokost: Fredag til lørdag kl. 12-15:30 / Aften: Tirsdag til lørdag kl. 17:30-00
- Kontakt: restaurantbrace.dk / tlf. 28882001
Redaktionen:
I starten af 2017 slog Brace dørene op i Teglgårdsstræde, der er en del af Københavns såkaldte “latinerkvarter”. I et smukt, solgult hus lidt tilbagetrukket fra gaden tryller køkkenchef Nicola Fanetti med forskellige retter og menuer, som kombinerer det bedste fra det moderne italienske køkken med innovativ nordisk gastronomi. Det lyder måske som en umage parring, men faktisk spiller den smagsfokuserede og modige italienske gastronomi smukt sammen med de mere sarte og subtile nuancer fra sin nordiske modpart. Før Nicola åbnede Brace, var han køkkenchef på den legendariske, Italienske Michelin-restaurant, Era Ora, på Christianshavn, og på hans eget sted er der også lagt op til en stor oplevelse, selv om priserne er hevet lidt længere ned mod jorden.
9.
- Her skal du tage hen: Hvis du vil spise et sted, der kombinerer en lokal Vesterbro-feeling med et menukort med personlighed og kant.
- Hvor: Sønder Boulevard 105, 1720 København V
- Prisniveau: 4-retters tastingmenu 325 kr.
- Hvornår: Mandag til søndag kl. 17:30–23
- Kontakt: timos.dk/restaurant-bodil/ tlf. 55552300
Redaktionen:
Bodil åbnede i starten af 2015 og er opkaldt efter placeringen på hjørnet af Bodilsgade og Sønder Boulevard. I det lille, lyse og indbydende lokale er der frit udsyn til kokkenes arbejde i det åbne køkken, og den uformelle stemning understreges også på kæk vin med gode vine bundet op på snor og hængt på knager langs væggen. Menukortet byder på køkkenchefens favoritter, og stilen kan nok bedst karakteriseres som fransk/dansk isprængt en god portion personlighed og skæve indfald. Her er der både plads til jomfruhummerbisque, tatar og svinenakke, og som gæst bliver du sendt ud på en 4-retters smagsrejse til en yderst sympatisk pris.
10.
- Her skal du tage hen: Hvis du vil smage på noget nyt, enkelt og lækkert og ikke er bange for at række ind over bordet.
- Hvor: Borgergade 16, 1300 København
- Prisniveau: 12 serveringer 475 kr. / Retter fra 100 kr.
- Hvornår: Mandag til torsdag kl. 17:30-00 / Fredag og lørdag kl.. 17:30-02 / Søndag kl. 17:30-23
- Kontakt: restaurantpluto.dk / tlf. 33160016
Redaktionen:
Et besøg på restaurant Pluto er ikke alene en smagfuld oplevelse – det er ligeledes et medrivende og sanseligt sted, der summer af service i særklasse i et menneskemylder uden lige. Selve indretningen er tydeligt inspireret af det rå New Yorker-look med blottede mursten, rustikke trægulve, cementsøjler og mørkt træ. Ejer Rasmus Oubæk, der står bag bl.a. Retour Steak og Barbie og køkkenchef Bjørn Rosendal Jacobsen, som tidligere har arbejdet på Tetsuya i Sydney og wd50 i New York, er hovedmændene bag stedet. Menukortet lægger op til, at hele selskabet bestiller nogle små retter, som man smager på hver især. De sublime retter kan skylles med i et væld af vin, øl og cocktails.