Christianshavns Færgecafé har med sine fem år på bagen opbygget Danmarks – måske – bedste samling af hjemmelavede snapse. Erik Frandsen, kok, indehaver og skipper på Færgecaféen med egen færge i kanalen, er udtalt snapseentusiast, har typisk 30 af sine egne, hjemmelavede snapse på kortet og inviterer nu inden for i sin Snapseskole.
Kom på skolebænken i Eriks Snapseskole
Færgecaféen afholder i løbet af året en række Snapseskoler, hvor alle kan få et indblik i trækketider, smagskombinationer, alkohol, urter, blomster og lignende. Næste snapseskole afholdes på Christianshavn i Færgecaféens lokaler søndag 25. marts, så kan du lige nå at få påskesnapsen klar. Læs mere her
Snapsens Bearnaise, Bittermatrosen og Mor Liss
Færgecaféens bedst sælgende snaps er ”Christianshavnerurten” – en estragonsnaps med fennikel og ingefær, men også ”Bittermatrosen” – på enebær og lakridsrod – er i generel høj kurs hos stamgæsterne. Klassiske snapsenydere fortrækker ofte de bitre snapse som ”Erik den Røde” (på ristet kommen) eller en ”Malurt i Bægeret” (på malurt). Til nybegynderne er det oftest de søde snapse som ”Mor Liss” (på solbær) eller ”Matronen” (på abrikos og kardemomme), der hitter.
Jeg laver rundt regnet 2000 flasker om året, og det bliver hele tiden til flere. Hvor vores dygtige kollegaer på fx Palægade og Schønnemann har et imponerende kort på over 100 akvavitter og snapse tilgængelige på det nordiske marked, har vi fokuseret på at fremstille vores egne hjemmelavede snapse med urter, blomster, nødder og krydderier i sæson. Helst sanket i vores skønne omgivelser på Christianshavn. Derudover har vi selvfølgelig også en lang række unikke akvavitter og snapse på kortet, ligesom du selvfølgelig også kan få alle de traditionelle. Hos os er der plads til alle. Snapse som gæster, forklarer Erik Frandsen, der overtog lokalerne i 2013.
Kom på skolebænken i Eriks Snapseskole
Færgecaféen afholder i løbet af året Snapseskoler, hvor alle kan få et indblik i trækketider, smagskombinationer, alkohol, urter, blomster og lignende. Næste snapseskole afholdes i Malmø på Whisky- og Ølmessen 10. marts og på Christianshavn i Færgecaféens lokaler søndag 25. marts.
Læs mere her
5 gode råd til hjemmeproduktion af snaps
- Lav mindre mængde og en af gangen, så kan du altid blande dig forsigtigt frem herfra
- Brug kun planter, du kender – og hvis du bruger nye, sørg for at undersøge den og gerne med flere troværdige kilder
- Skriv din metodik ned så du kan genskabe eller lave justeringer til næste gang
- Lad vær med at blande for mange ting sammen. Giver ofte et dårligt resultat
- Leg, men husk, at alkohol skal smage godt og ikke bare være stærk!