Nyd sommerspyd, sprøde salater fra Glød og is fra Jacob & Jakob
Gæsterne på Broens Gadekøkken kan sommeren over nyde street food fra 12 madboder, de nye medlemmer af madmarkedet er Jacob & Jakob Ice Cream og Glød med deres lækre spyd. Derudover får madmarkedet også besøg af Hooked KBH.
Holdet bag restaurant Glød vil hele sommeren servere spyd og friske salater til gæsterne på Broens Gadekøkken. Mens de to herrer fra Jacob & Jakob bringer deres populære is-cykel fyldt med vidunderlig kvalitetsis.
Let sommermad med smagfulde spyd, sprøde salater og snacks
Midt på Broens Gadekøkken finder du en lille fin beige food truck, hvor der er 30 cm mellem ”Order here” skiltet og ”Pick up here” skiltet, så gæsterne kan ikke undgå at komme hinanden ved. Her har holdet bag restaurant Glød i Adelgade rykket hele personalet ud frem til september, mens restauranten er lukket pga. uforudset vejarbejde.
Den hyggelige lille food truck er hentet nede på Falster, og ved siden af vognen bliver der grillet både svinenakkekam fra Grambogaard og kylling fra Hopballemølle på grillspyd.
Kyllingen er marineret i harissa, hvidløg og friske urter, mens svinenakkekammen er marineret i soya, fennikel og auromatisk lakrids. Tilbehøret består af frisk sprød salat med løg, solsikkekerner og vinagrette med godt hjemmebagt hvedebrød, bagt samme dag i Gløds restaurant i Adelgade, der vendes på grillen før servering. Som en let snack kan man nyde friteret sagogrød med en fyldig yoghurt eller salte mandler.
”Vi er vilde med delemad og fingermad, derfor blev det også et tema hos Glød. På Broens Gadekøkken har vi taget elementer fra restaurantens menu med os, og da spyddene er nemme at spise med fingrene og passer godt til en frisk salat, så valgte vi tage at det med fra menuen. Man har jo ikke den store appetit her om sommeren,” siger køkkenchef Camilla Noe Kristensen, der arbejdede på Den Røde Cottage, under Anita Klemensen, der som den første kvindelige køkkenchef modtog en Michelinstjerne.
Efter salget af Den Røde og Gule Cottage fulgte holdet med, da Anita Klemmensen i 2018 åbnede restaurant Glød i Adelgade. Sammen har teamet bag Glød udviklet menuen og konceptet, der nu er fortolket i en street food menu på Broens Gadekøkken.
Jacob & Jakob Ice Cream rykker iscyklen ind på Broens Gadekøkken
På Broens Gadekøkken kan du møde Jacob & Jakob Ice Cream, som er en moderne balance mellem gelato og flødeis serveret fra deres fine iscykel. De to venner bag navnet har en stor kærlighed til de gode råvarer og den gode smag, der nu er forvandlet til fantasiske is, der kan få smagsløgene til at danse.
Michelinkokken Jakob De Neergaard har tidligere foldet sig ud på de mest prestigefyldte restauranter i Europa fx Ritz i Paris, Alain Ducasse, og som køkkenchef modtog han en stjerne til Søllerød Kro. Nu tryller han med ægte, rene råvarer og skaber is, der får små og store iselskere til at smelte og diskutere smag og det er netop
målet, at gøre is, som man normalt kun kan få de fineste restauranter tilgængelig for alle.
”Vi er blevet så vant til industriens version af fx vaniljeis, at vi tror, den skal smage af vaniljeekstrakt eller essens. Selv om det måske er begyndt med en vaniljestang, så ændrer forarbejdningen smagen, og isen smager ikke længere af ægte vanilje. Det er drønærgerligt, at vi er blevet vænnet til, at det skal smage sådan, fortæller Jakob de Neergaard.
Jacob Marsing-Rossini, kendt for havets fineste frugter, er på evig jagt efter naturlige råvarer af tårnhøj kvalitet. På sin vej fandt han en vanilje, der smagte så forførende godt, at den måtte blive starten på et iseventyr, der gennem tiden har høstet fine priser, senest Sol over Gudhjem Kokkekonkurrence 2017 for bedste produkt samt The Liquorice Taste Award 2017. De to herrer diskuterer smag fra morgen til aften, smagen af is med ren chokolade, rå kokos og saftige frugter. Eller vanilje. Is som en flødefarvet himmel med ægte sorte stjerner, der får smagsløgene til at danse.
Pop-up – Hooked KBH på Broens Gadekøkken
I weekenden den 26.-27. juli har Broens Gadekøkken besøg af Hooked KBH fra Nørrebro, der er er blevet hyldet for deres lækre sea food med AOK’s Byens Bedste Street Food 2018. Denne weekend kan du nyde Hooked KBHs lobster roll med smørstegt brioche med fyld af hummer, kuller, syltet selleri, mayo citron og
purløg – nyd et par sprøde vinegar fries med sauce tartare.
Om Broens Gadekøkken
Broens Gadekøkken er udviklet af holdet bag Copenhagen Street Food, der har indgået partnerskab med nogle af ejerne af restaurant noma. Madmarkedets udtryk er inspireret af placeringen på Den Grønlandske Handels Plads for enden af Inderhavnsbroen. Broens Gadekøkken består af en række særligt udvalgte street food køkkener og barer, herunder Pal’ Pueblo by PMY, Gasoline Grill, MAK-CIK by IBU, California Kitchen, Dessertboden, The Coffee Collective, GRØD, Palægade Smørrebrød, Kejser Sausage, Pizza Bro, Jacob & Jakob Ice Cream og Glød. Derudover vil der i de kommende måneder blive offentliggjort pop-ups og gæstekokke fra hele verdenen, som er blevet inviteret til at komme og overraske København med deres personlige bud på street food.