I hjertet af København ligger Danmarks mest eksklusive hotel i første parket til historiske Kongen Nytorv ligger, og i fint selskab med blandt andet det Kongelige Teater, Nyhavn og Strøget som naboer. Der er naturligvis tale om D’Angleterre, som udover at være et hotel rummer en Michelin Restaurant, spa & fitness og byder på byens bedste brunch, afternoon tea og et hav af begivenheder i løbet af året.
For mange af os virker det utænkeligt, at økonomien skulle tillade et besøg på det sagnomspundne luksushotel, men indimellem justerer D’Angleterre deres priser lidt.
I vinterperioden kører de f.eks. kampagnen ‘Winter Break’, hvor man kan booke en suite for 2 personer inklusiv hotellets eksklusive morgenmad, som i øvrigt ligger på nr. 1 på vores liste over brunchsteder. Brunchen alene koster 695 kr pr. person mens prisen for en suite starter på 5500 kr, hvilket må siges at være en oplagt mulighed for dig, der ønsker at forkæle din kære med en overdådig oplevelse.
Du behøver dog ikke, at leje en suite for at opleve D’Angleterre, hvis historie kan dateres tilbage til 1755, hvor parret Jean Marchal og Maria Coppy ud fra en fælles gastronomisk passion skabte den restaurant, som senere blev til D’Angleterre.
Udover at være efternavnet på hotellets franske stifter, er Marchal også navnet på hotellets restaurant, som ligger i stueetagen med udsigt til Kongens Nytorv.
Den gastronomiske ambition og passion, som D’Angleterre blev grundlagt ud fra, er i allerhøjeste grad synlig hos Marchal, som da også har modtaget en Michelin-stjerne for deres høje faglige niveau. Restaurantens køkkenchef er Anders Bagh, som tidligere har slået sine folder på Geranium og Kong Hans. Sammen med resten af køkkenholdet serverer klassisk, men moderne gourmetmad.
Restaurantens indretning er holdt i en eksklusiv stil med støvede farver og overdådige lysekroner. Denne ekstravagance går igen i hotellets champagnebar Balthazar, som tilbyder et overvældende udvalg af champagner og elegante snacks.
Er du også interesseret i at opleve D’Angleterre, og finde ud af hvorfor hotellet igen i år er på Condé Nast Travelers “Gold list”, med kun tre andre hoteller i norden?
– Så er det måske alligevel ikke helt så utænkeligt, D’Angleterre byder nemlig på noget for enhver smag (og pengepung), hvad enten budgettet rækker til en suite, en brunch, et michelin- måltid, eller en aften udover det sædvanlige i hotellets ikoniske bar.