Det kan være svært at overskue alle de gode restauranter, som er repræsenteret ved dette års Dinning Week. Derfor har vi på redaktionen lavet en top 10 over vores favorit Dinning Week restauranter blandt de mange deltagere.
Restauranterne på listen serverer alt fra moderne nordisk mad til middelhavsretter, en god bøf, klassiske franske retter og meget meget andet. Velbekomme og god fornøjelse!
“Klassisk med et udsædvanligt og ekstraordinært twist” – sådan beskrives CLOU af diverse anderkendte madanmeldere.
Og der må siges at være noget om snakken. For midt i København – nordisk gastronomisk højborg – byder CLOU på et køkken inspireret af Sydeuropæisk madkultur. Menuerne tilberedes med fokus på enkelthed og elegance, og rettererne kan indeholde både nordiske og eksotiske råvarer, afhængig af hvad årstiden byder på.
Stedets chefkok og ejer, Jonathan K. Berrntsen er udlært i Frankrig. Køkkenets udgangspunkt er derfor gedigent klassisk kokkehåndværk, men derfra et det kun fantasien son sætter grænser.
Essentielt er det, at mad og vin går op i en højere enhed, derfor anskues de to elementer som ligeværdige komponenter i skabelsen af en gastronomisk helhedsoplevelse.
Forret
Saltet Torsk Med Sprøde Nicoise Oliven, Cremet Kartoffel & Bisque.
Hovedret
Bagt Farseret Vagtel, Salvie, Selleri & Sauce Sûpreme.
Dessert
Chokolade & Kirsebær Gâteaux med “Guld” & Kakao Sorbet.
KUL er kødbyens newyorker restaurant, og kul er hvad stedets enkle og elegante retter udsættes for. På KUL tilberedes retterne nemlig over ild, eller i en grillovn, da det ifølge stedets ejere giver råvarene flere dimensioner og tilfører kant til måltidet. Menuen er multinational – inspireret af de mest interessante strømninger fra rundt omkring i verdenen.
Appetizer
Røget kammusling i gin og limejuice.
Forret
Hoisinmarineret tatar af okseinderlår, røget kyllingeskind, syltet bøgehat, frisk peberrod og espelette peber.
Hovedret
Grillet rådyr med jordskokkepuré, kejsehatte og portvinsglace, crudite radicchiosalat og røget jordskokke
Dessert
Lakridsis og safranyoghurt med krystalliseret chokolade og bagt rødbede
På Ravnsborg Vinbar kan man nyde et måltid og et godt glas vin i bedste spansk kolonistil med pølser hængende fra loftet og mosaik på væggene. En kombination af den gode stemning og stedets udsøgte vine var med til at sørge for, at Ravnsborg Vinbar i 2015 vandt prisen som ‘Byens Bedste Vinbar’.
Menuen er inspireret af middelhavsretter tilført en dansk twist:
- Appetizer
Krabbetatar rørt med løvstikke og dildcreme, vagtelæg og roe - Forret
Bakskuld med fennikel og gulerods crudite, katsuboshijuice og dild aske - Hovedret
Braiseret oksebov med bagte jordskokker, vinterløg og sort kål. - Dessert
Hasselnøddetærte, yoghurt chiffon og kirsebær
PS Bar & Grill er kendt for deres enorme popularitet fredag- og lørdag aften, hvor deres ellers afslappede restaurant bliver forvandlet til et mekka for festglade gæster i et virvar af sangria, høj musik og et livligt klientel. Udover at være garant for en festlig stemning, laver PS Bar & Grill fortrinlig mad. Stedets menukort består småretter inspireret af middelhavets madkultur, som både kan nydes som snacks eller kombineres til et fuldt måltid med udgangspunkt i kød, fjerkræ eller fisk:
Tre slags snacks
Lynstegt tun – avocado – soya-lime
Rørt tatar – chips – skovsyre – persille
Røget laks – rygeost – agurk – radiser
Hovedret
Kalvebryst – BBQ – peberrod – karse med kartoffelkompot samt fennikel & gulerod
Dessert
Panna cotta – hindbær – crumble
I hjertet af København ligger byens eneste norske gourmetrestaurant. Med afsæt i danske og norske madtraditioner, nyfortolkes smage som er blevet lavet af vores forfædre gennem generationer. Norge er umiddelbart ikke kendt som et land med nogen stor gastronomisk scene, og det var da også det køkkenchefen Jacob Burmølle-Jensen ville gøre op med, da han han besluttede sig for at åbne en norsk restaurant i København.
Med Naert som din Dinning Week oplevelse kan du se frem til at smage følgende menu:
Forret
Knoldselleri – Havgus – Skaldyr
Hovedret
Svinekæber – Gul ærte-hummus – Miso – Koriander
Dessert
Mælk – Birkes – Blåbær – Wienerbrød
På en lille sidevej til Gammel Kongevej holder Restaurant Mêlée til. Restauranten er opkaldt efter et fransk udtryk Rugby og dækker over et klumpspil eller en klynge, hvor otte fra hvert hold kæmper om bolden. Stedets menu henter inspiration fra det franske landkøkken, men bruger i hovedsiden danske råvarer. På mêlée er omdrejningspunktet mad – god mad!.. Hvad enten det gælder supper, fisk og skaldyr, velhængt kød, ost eller desserter:
Forret
Svampesuppe med sprød serranoskinke & syltede svampe
Hovedret
Stegt grisenakke i bouillon med kålpølse, gulerod, løg, pastinak & aspargeskartofler
Dessert
Chokoladekage crème Chantilly & braiseret ananas
På en sidevej til Smallegade på Frederiksberg, grænsende op mod Frederiksberg Have, ligger restauranten Frederiks Have. Restauranten har flere gange modtaget en Bib-Gourmand, som er Michelinguidens garanti for god mad til sympatiske priser.De råvarer der indgår i de forskellige retter er altid friske og fra danske og nordiske leverandører, her kan for eksempel nævnes grøntsager fra stjernelandmanden Søren Wiuff, som også er Nomas hofleverandør.
Restaurantens menu ændrer sig i takt med at årstiden skifter og nye råvarer er i sæson.
Forret
Cremet sellerisuppe med æble og røget bacon
Hovedret
Svensk gårdkylling med polenta creme med estragon, ristede østershatte og syltede champignoner
Dessert
Limecreme med mørk chokoladesorbet og koko
Restaurant Höst er en del af Cofoco-familien, og på restauranten i Nørre Farimagsgade serverer de ny nordisk mad. Den nordiske stil er gennemført og spreder sig til restaurantens lokaler, der er indrettet med rå vægge, rustikke træborde og masser grønne planter. Her er pænt og hyggeligt på samme tid.
Höst tager sit gastronomiske udgangspunkt i nordiske råvarer og smage og tilfører disse en moderne opfattelse af, hvad nordisk mad er, og hvad det skal være fremover:
Forret
Enebærrøget kammuslingmed sprødt æble og cremet fåremælksyoghurt
Hovedret
Kalvefilet fra Grambogaard med løg, kalvebacon, estragon og økologiske rødbeder
Dessert
Is lavet på birkebark med karamel, urtechokolade og purée på bagte rubens æbler
Man er næppe i tvivl om, hvad det handler om, når man træder ind på BØF.
I restauranten på Dronningens Tværgade finder man kærlighed til kød anført af køkkenchef Casper Sander, der tidligere har stået i køkkenet hos MASH. Der er garanti for velstegte bøffer, og der er masser gode ting på menuen hos BØF udover bøf. Stedets Dining Week menu er baseret top-sællerten Ribeye, flankeret af lokale sæsonbestemte råvarer:
Forret
BØFs rejecocktail og økologisk burrata med tomat og urter
Husets hjemmelavet brød og smør
Hovedret
Ribeye af ungkvæg med bearnaise og fritter
Dessert
Mousse af hjemmelavet baileys med is
10. Cafe Victor
Som en af Skandinaviens ældste og Københavns mest kendte og anerkendte cafeer er Cafe Victor fast inventar i det københavnske byliv. Ligesom alle andre ”gamle” bygninger, cafeer, restauranter osv., har Cafe Victor ligeledes en masse sagnomspundne myter omkring sig. Uanset, hvad man hører, så er Cafe Victor en traditionsrig cafe, der leverer et fantastisk måltid på en favorabel location med et glimt i øjet og masser af god stemning:
Starter
Marineret helleflynder med pink peber, urter og sprøde rugbrødschips.
Hovedret
Rødvinsbraiseret oksetykkam med kartoffelmos, pastinak og gulerødder.
Dessert
Victor’s yoghurtmousse kage