Historien
De senere år, er antallet af burgersteder steder steget så eksplosivt, at udvikling nu betegnes som en decideret burgerkrig. Og hvad har burgere så lige med ramen at gøre spørger du måske dig selv? Egentlig ikke det store, men med den hype der er omkring ramen for tiden, er der noget der tyder på at nuddelsuppen kunne gå hen og blive den “nye burger”. Udover at den smager skønt, kan vi på redaktionen skriver under på at den japanske spise også kan kurere tømmermænd.
Med Slurp Ramen er København blevet en ambitiøs ramenbar rigere. Slurp Ramen er et resultat af lang tid research i Japan og USA, med det formål at finde frem til de bedste ramenretter. Som stedets navn antyder er det helt i orden at slubre højlydt når du spiser ramen. I Japan er det faktisk direkte uhøfligt ikke at gøre, da man ved at slubre får muligt smag ud af suppen samtidig med at den køles. Slurp Ramens køkkenchef er Philipp Inreiter, som tidligere har arbejdet på både Noma og Relæ.
Beliggenheden
Med beliggenhed i en af Københavns absolut hyggeligste kvarterer, bidrager Slurp Ramen med et friskt pust til gaden, der i forevejen er fyldt med originale spisesteder.
Oplevelsen og maden
Allerede inden man træder ind i restauranten, for man at mærke at Slurp Ramen er Københavns nok pt. mest populære venue. Udenfor står flere gruppe af mennesker og venter på et bord og vi overvejer et kort øjeblik om det er ventetiden værd, men beslutter også heldigvis for at tage chancen. Indenfor bliver vi mødt af en storsmilende seater som informerer os om, at der er en ventetid på ca. 20 minutter på et bord. Vi valgte derfor at bruge tiden på at gå en tur ned af hyggelige Nansensgade, men allerede efter 10 min bliver vi ringet op – vores bord var klar.
Efter at have studeret stedets forholdsvis simple menukort, besluttede vi også for at prøve lidt af hvert. Vi bestilte derfor en ‘Shio Ramen’ og en ‘Shoyo Ramen’ – henholdsvis en salt- og soyabaseret ramen, to starterts en ‘Gyozo’ og ‘Pickled Cucumbers’ og to tyske øl som vi fik anbefalet af tjeneren.
Gyozoerne, der bedst kan beskrives som en japansk stegt dumpling, var på en og samme tid sprøde og bløde med en rig smag, der stod perfekt til den friske agurk-nudelsalat.
Supperne fik vi serveret med en interessant historie om deres tilblivelse, som blandt andet inkluderet en special importeret ramen-maskine fra Japan. Selvom vi ikke fangede alle detaljer om maskninen, måtte vi konstatere, at det den gjorde, gjorde den ualmindeligt godt.
De to supper, som først og fremmest smagte himmelsk, var fyldt med grøntsager, de hjemmelavede nudler og et æg som var perfekt smilende. Vores eneste anmærkning var, at mængden af det velsmagende og møre svinekød var en smule sparsom.
Indretningen og stemningen
I sin indretning kan Slurp Ramen godt lede tankerne hen på et sted i Kødbyen med hvide klinker på væggene, høje barstole og et minimalistisk udtryk, som kun brydes af stedets vartegn, hunden Leon i neon. På trods af sit cool og minimalistiske udtryk, formår Slurp Ramen at skabe en hyggelig og afslappet stemning, der indbyder til at man slår et smut forbi og slubre en velsmagende skål ramen i sig.