På trods af byens størrelse, har København en madscene som kan få få de større gastronomi-hovedstæder til at blegne.
København har allerede en hel del restauranter med stjerner og anmærkninger, men det skræmmer ikke de ambitiøse madentreprenører.
Rundt omkring i byen popper nemlig hele tiden nye spisesteder. På redaktionen har vi samlet 6 nye spisesteder, som vi mener er værd at aflægge et besøg.
Admiralgade 26
Folkene bag vinbaren Ved Stranden 10, som er at finde på vores top 10 over vinbarer, åbnede i starten af september Admiralgade 26. Stedets køkkenchef er Jonas Hillgaard, som tidligere har slået sine folder på Manfreds, Relæ og Geranium. Admiralgade 26 har åben fra morgen til aften og menukortene spænder bredt.
Om morgen kan du for eksempel sætte tænderne i en ostemad, til frokost kan du spise japansk biksemad og om aftenen kan du kaste dig over nyretapper (onglet) med nye løg og røget marv-vinaigrette.
Adresse: Admiralgade 26, 1066 København K
Kontakt: admiralgade26.dk / 33 33 79 73
Nabo
Der gik ikke lang tid fra meddelelsen om lukningen af Eldorado, til at Nabo pludselig var på alles læber. Nabo er nabo til storebror Kadeau og i modsætning til Eldorado, er Nabo ikke kun et aften-sted. På nabo kan du nyde både formiddagskaffen, et glas vin, eller en fyraftensøl. Ligesom hos Kadeau, er maden på Nabo inspireret af Kadeaudrengenses yndlingsø Bornholm, men udover det er Nabo sin helt egen.
Priserne er holdt på et niveau, som gør det mulig at tage spise ude på en almindelig hverdagsaften.
Om mandagen er der Mandagsmad, hvor man får bare 175 kr. kan få en varm, en god salat og noget godt brød. Så er du er på udkig efter Christianshavnerbornholmsk råhyggye, så er Nabo stedet.
Adresse: Wildersgade 10A, 1408 København K
Kontakt: nabonabo.com / 33 22 10 02
Kiin Kiin Bao Bao / Sea By Kiin Kiin / VeVe
Midt på Vesterbrogade ligger én af de seneste tilføjelser til Kiin Kiin familien, nemlig Kiin Kiin Bao Bao. En bao er en kinesisk ret, og i sin enkelthed en dampet hvedebolle bolle fyldt med diverse lækkerier. Manden bag restauranten er Henrik Yde, som med Kiin Kiin, satte thai-mad på gourmet-dagsorden.
Bao Bao åbnede d. 23. oktober og på restauranten kan man foruden bao, sætte tænderne i et udvalg af asiatiske tapas.
Er du mere til det moderne thaikøkken, åbnede Yde og resten af holdet Sea By Kiin Kiin i 71 Nyhavn Hotel, ugen efter åbningen af Kiin Kiin Bao Bao. Hvis det er vegetar maden der trækker åbnede Yde i slutningen af september den anmelderroste vegetar restauranten VeVe.
“Kiin Kiin klanen” er med andre ord garant for en ny god restaurantoplevelse.
Adresser:
Kiin Kiin Bao Bao: Vesterbrogade 96, 1620 København V
Sea By Kiin Kiin: Nyhavn 71, 1051 København K
Restaurant VeVe: Dampfærgevej 7, 2100 København Ø
Kontakt: kiinbao.dk / seabykiinkiin.dk / veve.dk
Mangal
I København er tyrkisk mad i hovedsiden repræsenteret i form af byens mange kebab- og shawarmasteder. Men med MANGAL har København fået en tyrkisk gourmetrestaurant.
“Mangal” betyder at grille og langt de fleste af de retter der serveres er grillede for at opnå en autentisk smag. Bag roret er den kun 21-årige Oscar Can Yilmaz Jantzen, som tidligere har været blogger hos Euroman og et kendt ansigt i den danske modebranche. Oscar har allieret sig med to tyrkiske kokke med international erfaring. Ved at ændre måden hvorpå tyrkisk mad serveres, vil de ændre den gængse opfattelse af tyrkisk mad i Skandinavien.
Adresse: Flæsketorvet 50, 1711 København V
Kontakt: restaurantmangal.com / 61 43 61 53