’Kom og spis’ en asiatisk ’madpakke’ i det mere end 100 år gamle kinesiske tårn i Tivoli, det er ren Michelin magi.
PIIN TO: Sushikokken står dybt koncentreret bag et tårn af Piin To madbokse og former sin Maki rulle efter alle kunstens regler. Aftenstemningen er ved at falde på i Tivoli, og den lille dankortlignende maskine spytter ordrer ud i hastigt stigende tempo.
”Who will take the orders, please”, råber sushikokken til sine kollegaer i køkkenet, og mindre end 7 sekunder efter at blækket har ramte papiret, bliver ordren ekspederet.
Siden 1. maj 2017
I et af Tivolis vartegn, det smukke kinesiske tårn ved søen, bygget i år 1900, åbnede den 1. maj 2017 en ny restaurant. Tivolis meget spiselige trækplaster hedder ’Kiin Kiin Piin To’ og er en sand hyldest til det asiatiske køkken.
Restauratør Henrik Yde Andersen har en imponerende stjernekok-karriere bag sig, han er sommelier og kendt af mange som dommer i tv-programmet Masterchef. Henrik står bag et imponerende antal af Københavns bedste asiatiske restauranter, inklusive Restaurant Kiin Kiin, byens eneste asiatiske restaurant med en Michelin stjerne.
1920’er Shanghai stemning
”Jeg har altid haft en drøm om, at det tårn i Tivoli en dag skulle blive mit”, udtaler Henrik. Hans drøm er blevet til virkelighed og alle Tivolis madglade gæster kan mærke at de er velkomne.
Pandaen står i døren og inviterer dig indenfor. Den overforvoksede bamsebjørn er et trækplaster for turister i alle aldre. Måske den mest selfie-fotograferede og highfive inspirerende vært i hele parken.
Under et lyshav af 500 røde asiatiske silkelamper, kan du sætte dig til rette i de speciallavede asiatiske stole og nyde roen indendørs. Hvis vejret er til det, kan du også spise din veltilberedte middag langs søbredden, hvor den mange meter lange røde drage slynger sig, blomsterne folder sig ud i den kinesiske have, og hvinene fra rutchebanen minder dig om, at du stadigvæk befinder dig i Tivoli i København.
Det smukke tårn emmer af magiske stemning og Kiin Kiin Piin To er et positivt løft til Tivolis eventyrlige univers.
Sushi serveret i en madkasse
Fem dygtige kokke fra henholdsvis Vietnam, Japan, Indien, Kina og Thailand har hver især skabt klassiske retter fra deres hjemlande der passer til restaurantens tema. Disse retter serveres i Piin To bokse, som når de stables, minder lidt om en god, dansk madkasse. Piin to er det thailandske navn for inddelingen i madbokse.
I Thailand når mødrene kalder deres børn ind for at spise råber de: Kiin Kiin, ’kom og spis’. Heraf navnet på den voksende og populære Kiin Kiin familie af restauranter, som efterhånden indfinder sig i Københavnsområdet. Maden minder på ingen måde om noget der burde serveres i en ordinær madkasse, der er både bid, knas, fylde og smag der varer ved, længe efter at maven er mættet.