Madklubben har på 10 år udviklet sig til lidt af et restaurantimperium i København. Selvom mange kender Madklubbens spisesteder for ligefrem kogekunst og 3-retters menuer til en fast lav pris, eksperimenter indehaver Anders Aagaard og hans folk også med andre, mere kreative koncepter med masser af kant og cool-faktor.
Arabisk restaurant med New Yorker-vibes:
Et godt eksempel er Bazaar, som åbner i Dronningens Tværgade tirsdag den 10. april. Her er tale om en storslået restaurant i rå og lækker New Yorker-stil med plads til intet mindre end 150 gæster. Bazaar er bygget i et tidligere posthus, hvor der er højt til loftet og luft omkring bordene. Som navnet antyder, er det et eksotisk køkken, man som gæst kan gå om bord i, og på hjemmesiden forklares det således:
”Bazaar er en hyldest til det mauriske køkken, som du måske kender som berberkøkkenet eller det arabiske køkken. Sagt på en anden måde: En fabelagtig madkultur, der strækker sig lige fra Syrien i øst langs Middelhavet til Sydspanien og videre ned til Marokko i Nordafrika. Menukortet er pakket med tusind og én nats grønt, små deleretter, flammekysset kød, muskat, stjerneanis, spidskommen, chili og korianderfrø, farvestrålende salater med blodrøde granatæblekerner, frisk mynte og persille, samt grillet brød i selskab med alverdens dyppelser og chutneys.”
Plads til fest i weekenden:
Som noget særligt, lægges der vægt på en lækker feststemning især fredage og lørdage, hvor der bliver skruet ekstra op for musikken, mens bartenderne shaker løs i den store bar i midten af det åbne lokale.
”Det har været vigtigt for os at udvikle en restaurant, der hylder et traditionsbundent og smagfuldt verdenskøkken på vores helt egen måde. Det indebærer også, at der skal være plads til fest i weekenden, hvor vi håber på at kunne bygge bro i timerne mellem middagen og natklubben, hvor der skal varmes op med delikate drinks og uforlignelig stemning med vennerne. På den måde vil vi med Bazaar bidrage yderligere til det restaurantliv og natteliv, der blomstrer i området omkring Dronningens Tværgade i disse år,” siger PR- og pressechef for Madklubben, Kaspar Mørk Arianto, til UrbanGuide.
Overdådige tastingmenuer til spotpris:
På Bazaar kan man som gæst både sammensætte sin egen middag ud fra en lang liste af lækre sager. Men er man mere til at læne sig tilbage og slappe af, kan man også vælge at bestille en af husets to tastingmenuer: ”Bazaaren rundt” til 375 kr., som består af 15 retter med kød, fisk og grønt serveret i 4 heats, eller ”1001 nats grønt” til kun 225 kr., der byder på 10 veganske retter serveret af 3 omgange. Bazaar har uden tvivl valgt at kaste sin kærlighed på den grønne bølge, der skyller ind over byen for tiden.
Hvad: Bazaar – ny restaurant skabt af Madklubben
Hvor: Dronningens Tværgade 21, 1302 København K
Hvornår: Åbner tirsdag den 10. april 2018
Hvordan: Kontakt og bordbooking via www.restaurantbazaar.dk