Bib Gourmand gives af den anerkendte Michelin-guide til de restauranter, der tilbyder ’god mad til prisen’. Restauranterne skal tilbyde menuer, der ligger under et vist prisniveau i forhold til landets økonomiske standarder. Igen i år er København stærkt repræsenteret i et
.- Her skal du tage hen: Hvis du sætter priser på ærlig mad og masser af god vin serveret i uprætentiøse omgivelser.
- Hvor: Vodroffsvej 47, 1900 Frederiksberg C
- Prisniveau: Menu 395 kr. / Retter fra 65 til 210 kr.
- Hvornår: Tirsdag til lørdag kl. 17:30 – 00:00 og søndag kl. 17:30 – 22:00
- Kontakt: anarki.dk / tlf. 22 13 11 34
Redaktionen
Anarki er stik imod stedets noget rebelske navnet på en bistro beliggende på det ellers pæne Frederiksberg. Bag restauranten står Christian Thorsholt Jacobsen, som er intet mindre end dobbelt danmarks- og nordisk sommelier-mester. Sammen med partneren Rune Saver Sonnichsen og resten af holdet, serverer han bistroretter som ganske enkelt “smager af det, de ligner”. Menuen, som skifter jævnligt, følger sæsonen og humøret i køkkenet.
- Her skal du tage hen: Hvis du elsker fisk og skaldyr og går op i, at din mad er kommet jord til bord og fra hav til mav’ på bæredygtig vis.
- Hvor: Linnésgade 14, 1361 København K
- Prisniveau: Retter fra 45 til 185 kr.
- Hvornår: Tirsdag til lørdag kl. 12:00 – 00:00 (fredag og lørdag til kl. 01)
- Kontakt: musling.net / tlf. 34 10 56 56
Redaktionen
Musling Bistro er ny på listen for 2018 og er søsterrestaurant til Kødbyens Fiskebar, som også har en Bib Gourmand. Musling ligger lige ved Nørreport og Torvehallerne og laver mad af frisk og bæredygtig fisk, skaldyr og grøntsager. Fiskene på menuen er fanget med net og line for at skåne miljøet, ligesom grøntsagerne er økologiske og biodynamisk og kommer fra dygtige landmænd. Til Muslings mad kan du drikke naturvin og lækre cocktails af høj kvalitet til fair priser.
- Her skal du tage hen: Hvis du sætter pris på det enkle italienske køkken og dertilhørende vine.
- Hvor: Vesterbrogade 187, 1800 Frederiksberg C
- Prisniveau: Menu 390 kr. / Retter fra 120 kr.
- Hvornår: Aften: Tirsdag til fredag kl. 17:30 – 24:00 / Frokost: Torsdag og fredag kl. 12:00 – 15:00
- Kontakt: enomania.dk / tlf. 33 23 60 80
Redaktionen
Den italienske kok og sommelier Damiano Alberti står bag denne lille kombinerede vinbar og restaurant på det ydre Vesterbro, som kun har plads til 25 gæster ad gangen. Restauranten er skabt på baggrund af Sokrates’ gamle ordsprog, der lyder: ”Vi lever for at spise og spiser ikke for at leve”. Damiano og hans kæreste har skabt en lille oase, hvor der bliver puslet om gæsterne, hvor pastaen er hjemmelavet og vinen kommer i første række.
- Her skal du tage hen: Hvis du vil have en nordisk gourmet-oplevelse i en gammel lejlighed til langt under, hvad det ville koste på en Michelin-restaurant.
- Hvor: Snaregade 4, 1205 København K
- Prisniveau: Menu 400 – 600 kr. / Retter fra 100 kr.
- Hvornår: Mandag til lørdag kl. 17:30 – 01:00
- Kontakt: https://www.marvogben.dk / tlf. 3391-0191
Redaktionen
Marv & Ben holder til i en hyggelig lejlighed i to etager i den brolagte Snaregade – en af Københavns ældste gader tæt på Gammel Strand. Her får du nordisk gastronomi, hvor alt er tilberedt fra grunden med en oprigtig nysgerrighed efter nye smagsoplevelser og teksturer. Alt er lavet af lokale råvarer fra små producenter, og vinkortet byder på et alsidigt udvalg af spændende vine – både biodynamiske, økologiske og konventionelle af slagsen. Restauranten blev overtaget af friskt hold unge og talentfulde tjenere og kokke i 2017 efter 10 år med samme ejer. Det er har gjort godt nok til, at Bib Gourmand-udmærkelsen kunne beholdes.
- Her skal du tage hen: Hvis du er til fransk bistromad med kant og karakter uden alt det formelle.
- Hvor: Martensens allé 16, 1828 Frederiksberg C
- Prisniveau: Menu 395 kr. / Retter fra 75 til 210 kr.
- Hvornår: Mandag til lørdag kl. 17:30 – 00:00
- Kontakt: melee.dk / tlf. 35 13 11 34
Redaktionen
Jens Vestergaard lukkede i 2008 sin bistro Luns og tog til Paris for at finde inspiration. I slutningen af ’09 åbnede han, med fornyet energi, sin nye bistro Mêlée. Her kommer man godt rundt i det franske køkken med alt fra kalvebrisler til krabbetoast og onglet. Det er tydeligt at mærke, at mange af gæsterne har været her før. Folk er på fornavn med hinanden og sætter sig vanligt ved stambordet, som var de hjemme i egen stue.
- Her skal du tage hen: Hvis du er til upscale sydamerikansk madlavning, der løfter det basale gadekøkken i hyggelige, moderne rammer.
- Hvor: Tordenskjoldsgade 11, 1055 København K
- Prisniveau: Menu 395 – 495 kr. / Retter fra 85 til 195 kr.
- Hvornår: Tirsdag til torsdag kl. 17:30 – 23:00 / Fredag og lørdag kl. 17:30-00:00
- Kontakt: restaurant-pmy.com / tlf. 50 81 00 02
Redaktionen
Der er masser af nordisk og fransk kogekunst at finde blandt Københavns Bib Gourmand-restauranter, men i 2018 sluttede også en Sydamerikansk restaurant sig til listen. Kokkene Diego, Muñoz fra Peru, Emilio Macías fra Mexico og Karlos Ponte fra Venezuela showcaser deres hjemlandes kogekunst i moderne og hyggelige rammer bag Det Kongelige Teater. Retter med udgangspunkt i simpel gademad bliver hævet til et nyt niveau, og ofte bruges de tre ingredienser, hvis forbogstaver danner restaurantens navn: Papa (kartoffel), Maíz (majs) og Yuca (stivelse fra maniokplanten).
- Her skal du tage hen: Hvis du holder af det nordiske køkken og ønsker din armagnac til kaffen i lidt mere stilrene omgivelser.
- Hvor: Smallegade 41 (indgang via Virginiavej), 2000 Frederiksberg
- Prisniveau: Menu 395 – 535 kr. / Retter fra 125 kr.
- Hvornår: Frokost: Mandag til lørdag kl. 12:00–15:00 / Aften: Mandag til lørdag kl. 17:30-22:00
- Kontakt: frederikshave.dk / tlf. 38 88 33 35
Redaktionen
Frederiks Have er en intim og hyggelig restaurant på Frederiksberg, der emmer af kvalitet og klassiske dyder. Gode råvarer og solidt kokkehåndværk tegner en menu, der er svær at stå for. Restauranten har to afdelinger: Forlokalet med udsigt til gårdhaven og køkkenet, samt ”pejsestuen”, hvor man også kan afholde selskaber. Den ca. 130 år gamle bygning har oplevet mange ting gennem tiden, og har både fungeret som vognmandsforretning og tallerkenmalerværksted, ligesom modstandsbevægelsen under 2. verdenskrig holdt til oven på lokalerne, der i dag huser Restaurant Frederiks Have.
- Her skal du tage hen: Hvis du ønsker alt godt fra havet, og/eller mangler et sted at starte din lørdag aften.
- Hvor: Flæsketorvet 100, 1711 København V
- Prisniveau: Menu 700 kr. / Retter fra 110 kr.
- Hvornår: Søndag til torsdag kl. 17:30 – 00:00 / Fredag og lørdag kl. 11:30 – 02:00
- Kontakt: fiskebaren.dk / tlf. 32 15 56 56
Redaktionen
To erfarne herrer fra restaurationsbranchen, Anders Selmer og Bagge Algreen-Ussing står bag Kødbyens Fiskebar. Med plads til omkring 100 mennesker indenfor og 70 mennesker udenfor er ideen bag ”baren”, at der skal være plads en lidt mere løssluppen stemning. Navnet Fiskebar kommer ikke uden grund. Her bliver serveret frisk fisk og skaldyr og skænket cocktails fra et seriøst cocktailkort. Råvarerne bliver hentet rundt omkring i hele landet, samt uden for landets grænser, som der også er yderligere beskrevet i menukortet. Vinelsker, Anders Selmer, har selvfølgelig sørget for et yderst kompetent vinkort.
- Her skal du tage hen: Hvis du ikke er i humør til de store eksperimenter, men blot vil nyde et ærligt og uimodståeligt stykke af Italien.
- Hvor: Torvegade 62, 1400 København K
- Prisniveau: Menu 430 kr. / Retter fra 65 kr.
- Hvornår: Mandag til torsdag kl.18:00 – 24:00 / Fredag og lørdag kl. 17:30 – 24:00
- Kontakt: laltro.dk / 32 54 54 06
Redaktionen
Michelin-restauranten Era Oras lillesøster-restaurant, L’Altro, serverer autentisk italiensk mad med lækre vine. De lette retter følger, helt i tråd med den italienske ånd, sæsonens tilbud af råvarer. De baserer deres hjemlige restaurant på baggrund af begrebet ’anti-ristorante’, som kommer af det italienske for ’det at spise hjemme’. Menukortet er skåret ind til benet, hvilket bidrager til den hjemlige hygge, da der ikke skal tages stilling til så meget andet end at lade tænderne løbet i vand og ellers gå ombord i retterne. Der er ligeledes vinmenuer, hvor vinene primært er importeret fra den centrale og nordlige del af Støvlelandet.
- Her skal du tage hen: Hvis du vil smage på noget nyt, enkelt og lækkert og ikke er bange for at række ind over bordet
- Hvor: Borgergade 16, 1300 København
- Prisniveau: 12 serveringer 475 kr. / Retter fra 100 kr.
- Hvornår: Mandag til torsdag kl. 17:30-24:00 / Fredag og lørdag kl.. 17:30-02:00 / Søndag kl. 17:30-23:00
- Kontakt: restaurantpluto.dk / tlf. 33 16 00 16
Redaktionen
Et besøg på restaurant Pluto er ikke alene en smagfuld oplevelse – det er ligeledes et medrivende og sanseligt sted, der summer af service i særklasse i et menneskemylder uden lige. Selve indretningen er tydeligt inspireret af det rå New Yorker-look med blottede mursten, rustikke trægulve, cementsøjler og mørkt træ. Ejer Rasmus Oubæk, der står bag bl.a. Retour Steak og Barbie og køkkenchef Bjørn Rosendal Jacobsen, som tidligere har arbejdet på Tetsuya i Sydney og wd50 i New York, er hovedmændene bag stedet. Menukortet lægger op til, at hele selskabet bestiller nogle små retter, som man smager på hver især. De sublime retter kan skylles med i et væld af vin, øl og cocktails.
- Her skal du tage hen: Hvis du har brug for en aften med din(e) ledsager(e) og maden i fokus uden unødige forstyrrelser fra personalet.
- Hvor: Store Kongensgade 52, 1264 København K
- Prisniveau: Menu 1475 – 1650 kr. (inkl. vin, vand, kaffe & sødt) / Retter fra 125 kr.
- Hvornår: Tirsdag til lørdag kl. 17:30 – 00:00
- Kontakt: restaurantrebel.dk / tlf. 33 32 32 09
Redaktionen
Restauranten Rebel startede som en lille oprør mod den til tider lidt ophøjede restaurantscene i København, der – ifølge ejerne Lars Petersen og Martin Hylleborg – kan kvæle madglade gæster i lange anekdoter om hver en lille ingrediens i den serverede mad. Hos Rebel i Store Kongensgade er det meningen, at du skal kunne læne dig tilbage og bare nyde maden og vinen. Den moderne bistro indbyder til ’en rebelsk aften’, hvor du kan nyde ”hele pakken” med 7 retter, gode vine, vand og kaffe til en fair pris i forhold til andre gode restauranter i byen.