• søndag, 3. juli 2022
URBANguide
MENUMENU
  • Guides KBH
    • Top 10 Restauranter
      • URBAN's Udvalgte
      • Mellemklasse
      • Prisvenlige
      • Michelin Stjernerne 2019
      • Bib Gourmand 2019
    • Restauranter i Kategori
      • Smørrebrød
      • Burger
      • Brunch
      • Frokoststeder
      • Vegetarsteder
      • Sushi
      • Steak
      • Romantiske
    • I Byen & Take Away
      • Vinbarer
      • Ølbarer
      • Cocktailbarer
      • Natklubber
      • Take Away
      • Sund Take Away
    • Cafeer & Shopping
      • Cafeer Vesterbro
      • Cafeer Nørrebro
      • Cafeer Østerbro
      • Cafeer Indre By
      • Cafeer Frederiksberg
      • Oplevelser i Byen
      • Oplevelser for børn
  • Guides Aarhus
  • Nyheder
  • URBANshop
  • Min Konto
  • Kurv

Kender du Michelin-restauranten, der forvandler traditionel dansk mad til kulinarisk kunst?

Oliver Storm
Oliver Storm
Nyheder
12. februar 2019
1 Comment
5553 views

Af Oliver Storm

Mit navn er Oliver, og jeg arbejder til daglig som tekstforfatter og journalist på tværs af en lang række områder, men min store passion er gastronomi. Når jeg ikke skriver, så spiser jeg rundt omkring på københavns dejlige restauranter, og jeg glæder mig til at dele ud af min ekspertise her på URBANguide.

Hvad tænker du, når man siger ”dansk mad”? Er det brun sovs, rødgrød med fløde og pariserbøf? Faktisk tænker de det samme hos den 1-stjernede Michelin-restaurant Kokkeriet ved Nyboder i hjertet af København. Men der er alligevel en vigtig forskel: Hos Kokkeriet er traditionerne nemlig til for at blive fortolket på ny, sprængt til atomer og sat sammen igen. Her kan du blive klogere på toprestauranten, der aldrig er færdig med at teste, udvikle og forfine det jordbundne til et skyhøjt niveau.

Hvad betyder det lige at ”dekonstruere” stegt flæsk med persillesovs?

”Historisk set er det danske køkken ikke et gourmetkøkken. Men det kan det sagtens blive, når blot man går til det med nye teknikker og gastronomisk kreativitet,” fortæller indehaver Sammy Shafi, da Urbanguides udsendte lægger vejen forbi den diskrete og elegant indrettede restaurant i Kronprinsessegade. Her har Sammy og køkkenchef Morten Krogholm budt indenfor til en snak om hvad det er, Kokkeriet gør så godt, at man nu har haft en eftertragtet Michelin-stjerne i hele 11 år.

”Jeg tror vi er blevet kendt og beundret for vores evne til at dekonstruere de traditionsrige, danske mormorretter,” siger Morten, hvorefter nærværende skribent må bede om at få begrebet uddybet lidt nærmere: ”At dekonstruere betyder at tage en kendt ret, skille den ad i sine forskellige elementer og smage og så sætte den sammen på ny, så man stadig genkender smagene, mens teksturerne og udseendet måske pludselig er noget helt andet. Det giver sådan en fed oplevelse, der på én gang er både nostalgisk og overraskende.”

Sammy peger på en ret på det nuværende menukort: ”Gris – Kartoffel – Persille”, står der helt minimalistisk. ”Hvilken dansk klassiker tror du for eksempel, den er inspireret af?”

Tirsdagstest og stjernefrø på menuen:

Når man aflægger Kokkeriets hjemmeside et visit, kan man godt blive lidt overvældet over de mange muligheder, der folder sig ud, når man trykker på ”Menu”. Der kan både vælges en Lille Fredag-menu, en pescetarmenu, en ”Tirsdagstesten”-menu, en omgang ”Smag på stjernerne” og meget, meget mere. Bag de mange valgmuligheder ligger et ønske om at imødekomme alle slags smagsløg og grader af sult. I virkeligheden tager alle menuerne udgangspunkt i den samme liste af sæsonretter, hvilket til gengæld giver overskud til konstant at teste og tænke nyt.

Tirsdagstesten dækker således over et helt særligt tilbud på en af ugens ellers mest oversete spise-ude-dage. Spiser man på Kokkeriet om tirsdagen får man nemlig 4 ekstra retter oven i menuhatten kvit og frit. Det er retter, køkkenet overvejer at sætte på menuen, men som først lige har brug for at blive serveret for et hold kritiske og madinteresserede prøvekaniner. I samme dur får dygtige kokkeelever fra danske restauranter lov til at funkle til ”Smag på stjernerne” hver onsdag, hvor de også kreerer 4 ekstra retter uden beregning. Det giver både erfaring på CV’er og mulighed for at udfolde sit talent i et toptunet Michelin-køkken til glæde for både gæsterne og eleverne selv. 

Råvarer fra nær – Champagne fra fjern:

Hos Kokkeriet gør man en dyd ud af benytte lokale råvarer fra Storkøbenhavn, Sjælland og videre ud i danske land. Det skyldes både en omtanke for miljøet, men også et stærkt ønske om at skabe gastronomiske minder, der emmer af en form for ”oprindelig, dansk smag”. Ikke desto mindre sender de stilfulde omgivelser komplet med kobberkunst og artistiske madfotografier på væggene tankerne på tur til verdens pulserende metropoler, og også restaurantens vinkort byder på store oplevelser fra det store udland.

Et af de store fokusområder for Kokkeriet er den ikoniske, perlende og gyldne Champagne, og selvom man har et bredt udvalg af små uafhængige producenter på udvalget af hus-Champagne, så er forberedelserne godt undervejs til et samarbejde med et af klodens mest kendte og eftertragtede brands: Dom Perignon. Rygterne vil vide, at Kokkeriet snart er klar til at byde på en særlig ”Dom P”-menu, hvor restauranten giver et glas af de sagnomspundne bobler og en gang kaviar kvit og frit, så gæsterne får hele 18 serveringer, kaviar, Dom Perignon, vinmenu, kaffe og petit fours til en pris, der normalt kun dækker menu og vinmenu.

Se det særlige tilbud her

Hvad: Kokkeriet
Hvor: Kronprinsessegade 64, 1306 København K
Hvornår: Mandag til lørdag kl. 18-01
Hvordan: kokkeriet.dk / tlf. 33 15 27 77 / info@kokkeriet.dk




 

Tags Dansk mad , Gourmet , Kokkeriet , København , Michelin , Tilbud

Share :

Udenlandsk medie placerer bydel i København som en af de mest hippe i hele Europa
Michelin på budget: Guide til Københavns Bib Gourmand-restauranter 2019

Lignende artikler

1 uges ferie ved den smukke Amalfikyst inkl. fly fra CPH, halvpension, udflugter og dansk rejseleder

1 uges ferie ved den smukke Amalfikyst inkl. fly fra CPH, halvpension, udflugter og dansk rejseleder

24. juni 2022
5 uhyggelige Halloween-aktiviteter

5 uhyggelige Halloween-aktiviteter

21. oktober 2021
5 fede aktiviteter i efterårsferien for børn i Aarhus

5 fede aktiviteter i efterårsferien for børn i Aarhus

17. september 2021
5 fede aktiviteter i efterårsferien for børn i København

5 fede aktiviteter i efterårsferien for børn i København

15. september 2021
10 spændende take-away steder i Aarhus

10 spændende take-away steder i Aarhus

10. september 2021
Gastronomiske oplevelser ved Høstfestivalen på Frederiksberg

Gastronomiske oplevelser ved Høstfestivalen på Frederiksberg

26. august 2021
130 gratis aktiviteter ved Kulturhavn Festival i København

130 gratis aktiviteter ved Kulturhavn Festival i København

25. august 2021
Vi har også indført to-faktor-godkendelse på URBANGuide

Vi har også indført to-faktor-godkendelse på URBANGuide

14. april 2021

En kommentarer

  1. Sussi Lauridsen
    15. april 2019 at 10:19 Svar

    Tag udenbys og prøv smørrebrød på KRONE B som ligger ved KRONBORG SLOT
    Deres smørrebrød er USIGELIGT GODT,?
    PRØV DET

    Med venlig hilsen
    Sussi

Skriv en kommentar

Klik her for at annullere svar.

Du har noget i din kurv

Populære artikler

Top 10: Bedste smørrebrød i København

Top 10: Bedste smørrebrød i København

10. december 2019
Top 10: Bedste burgere i København

Top 10: Bedste burgere i København

14. oktober 2019
Top 10: Bedste frokost i København

Top 10: Bedste frokost i København

17. april 2018
Top 10: Bedste brunch i København

Top 10: Bedste brunch i København

19. august 2019
Top 10 Natklubber

Top 10 Natklubber

22. maj 2017

Tilmeld nyhedsbrev

Facebook

URBANGuide

URBANguide / Sweet Media Group
Frederiksholms Kanal 4, st th
1220 København K
E-mail: info@urbanguide.dk
Tlf: 70 26 01 03
CVR 40066284

 

Kundeservice:
E-mail: info@urbanguide.dk

 

Hurtige Links

Handelsbetingelser

Privatlivspolitik

Persondata vilkår

Partner portal

Copyright 2018 Urbanguide