Den nye Restaurant G på Ny Carlsberg Vej satser på gourmetmad til overkommelig priser. Således serverer restauranten avanceret gastronomi og masser af velsmag, uden at pengepungen får åndenød – og endda med eksklusive råvarer.
Der er gejst i både øjnene og ordene, da Urban Guide en torsdag eftermiddag kigger forbi den nyåbnede Restaurant G. Restauranten på Ny Carlsberg Vej, tæt på Enghaveparken, har kun haft åbent en måneds tid, men allerede nu går det godt. Der kommer godt med gæster, som er nysgerrige på, hvad det her nye sted har at byde på
Og gæsterne er tilmed meget glade, siger køkkenched Pappe Speiser og og restaurantchef Sergio Loguercio samstemmende, mens de viser restauranten frem.
“Vi havde et par, der var taget hele vejen fra Sønderjylland bare for at spise hos os, fordi de havde læst om os. De havde for nylig været i London og spist på restauranter med både en og to michelin-stjerner – og vores mad og service var mindst lige så god, fortalte de. Så det betyder helt vildt meget for os – ja, jeg fik næsten tårer i øjnene, da de fortalte det,” siger Sergio Loguercio, som er restaurantchef og konceptudvikler på Restaurant G.
Han sidder sammen med sin makker i det daglige, køkkenchef Pappe Speiser, og skal om lidt til at udvikle stedets menu for de kommende måneder. Ambitionerne er store og glæden høj, for selvom de er allerede er kommet godt i gang, sigter de endnu højere.
“Vi vil gerne være en af de allerbedste restauranter i gourmet-klassen på Vesterbro – uden at gæsterne bliver ruineret,” siger Pappe Speiser.
Eksklusive råvarer til fornuftige priser
Og gæsterne har god grund til at være glade, for hos Restaurant serverer man avanceret gourmetmad til priser, der burde appellere til de fleste. Således får man fx fem retter for 425 kroner – og endda endnu mindre, hvis man finder en god deal til stedet på et deal-site – og det er altså serveringer med dyre råvarer som kammuslinger, jomfruhummer og foie gras, slår de begge fast.
Det kan kun lade sig gøre, fordi folkene bag Restaurant G har mange års erfaring i restaurationsbranchen, og dermed har rigtigt gode kontakter til de helt rigtige leverandører – og fordi de arbejder stenhårdt mange timer hver dag i restauranten.
“Vi har gennem mange år skabt nogle helt unikke relationer til leverandørerne, så selvom vi sælger menuerne ganske billigt, tjener vi faktisk stadig penge på dem. Og ved at have et lille, men nøje udvalgt vinkort, kan vi også sikre meget fornuftige priser på vinen – blandt andet ved at holde vores egen avance nede på dem. Vi vil hellere sælge mange vine med en lille avance end få af de dyre, som så optager masser af plads i kælderen,” forklarer Sergio Loguercio, der blandt andet er stolt at have samme vinleverandør som legendariske Søllerød Kro.
Erfaringer fra både michelin og street food
Selvom Pappe Speiser er køkkenchef og dermed har det formelle ansvar for maden i restauranten, er menuerne og retterne i høj grad et udtryk for et samarbejde mellem ham, Sergio og ejeren af restauranten .
“Vi diskuterer rigtigt meget menuen, og vi pingponger rigtigt meget frem og tilbage. Selvom jeg ikke er kok, kommer jeg med masser af ideer til retter og menuer. Og vi sidder sammen og diskuterer det hele rigtigt godt igennem, ligesom jeg også er med til at smage det hele til,” forklarer Sergio Loguercio.
For Sergio og Pappe er det en årelang drøm om at åbne en restaurant sammen og dermed selv sætte stil og koncept endelig blevet til virkelighed. Det er nu blevet muligt med indehaver Yasin i ryggen.
“Vi har tidligere arbejdet sammen flere forskellige steder – sådan lidt on off. Vi mødtes oprindelig på Hotel Sankt Petri og har siden været vidt omkring begge to,” fortæller Pappe Speiser.
På Hotel Sankt Petri var Pappe Speiser i en periode køkkenchef, ligesom han også var køkkenchef på Waterfront Bistro. Og som kok har han arbejdet både med street food og michelin-stjerner, fortæller han:
“Jeg var blandt andet kok på Herman i Nimb, da de fik stjernen, ligesom jeg har været på Den Røde Cottage. Og i den helt anden ende har jeg drevet en række fish n chips-boder i blandt andet Copenhagen Street Food og Westmarket.”
Hyldest til Mama G
Denne brede erfaring bruger Pappe Speiser nu i Restaurant G, hvor der både er avancerede gourmet-retter og en solid, velsmagende burger på menuen.
“Du skal smage de fish n chips, han lavede i sin tid. Det var virkelig godt,” forklarer Sergio Loguercio med et grin – og hvem ved, om de ender på menuen på Vesterbro også, smiler han hemmelighedsfuldt.
Og at åbne restaurant sammen var faktisk noget af et sats, forklarer han.
“Jeg var egentlig på vej til Frankrig til en vellønnet stilling som køkkenchef på en stor restaurant. Men så ringede Sergio og spurgte, om ikke det var nu, at vi skulle åbne den her restaurant – og jo, det var det så,” griner køkkenchefen.
Navnet Restaurant G kan egentlig stå for mange ting. For gourmet, gastronomi og sådan noget. Men mest af alt står det for Gina.
“Gina er Sergios mor, og navnet er en hyldes til hende. Hun er på en måde vores begges Mamma. Hun har selv drevet restaurant i Grønnegade i mange år, og hun er et stort og kærligt forbillede for os,” siger Pappe Speiser, der håber at navnet G vil blive stort – og måske endda føre til flere G’er i fremtiden,.
“Vi tænker helt klart stort. Restaurant G er bare starten,” siger Sergio endnu engang hemmelighedsfuldt.
Ulla Juhl
Har for kort tid siden besøgt Restaurant G. Havde “kun” købt en deal til en hamburgerret. Det var en stor oplevelse at blive behandlet og serviceret så venligt, med tanke på vores lille bidrag. Venligt og imødekommende personale og smukt indrettet restaurant.
Behøver jeg fortælle at hamburgeren med tilbehør smagte himmelskt!