Beskrivelse
Michelin stjerne i 11 år
”Historisk set er det danske køkken ikke et gourmetkøkken. Men det kan det sagtens blive, når blot man går til det med nye teknikker og gastronomisk kreativitet,” fortæller indehaver Sammy Shafi, da Urbanguides udsendte lægger vejen forbi den diskrete og elegant indrettede restaurant i Kronprinsessegade.
Her har Sammy og køkkenchef Morten Krogholm budt indenfor til en snak om hvad det er, Kokkeriet gør så godt, at man nu har haft en eftertragtet Michelin-stjerne i hele 11 år.
Råvarer fra nær – Champagne fra fjern:
Hos Kokkeriet gør man en dyd ud af benytte lokale råvarer fra Storkøbenhavn, Sjælland og videre ud i danske land. Det skyldes både en omtanke for miljøet, men også et stærkt ønske om at skabe gastronomiske minder, der emmer af en form for ”oprindelig, dansk smag”. Ikke desto mindre sender de stilfulde omgivelser komplet med kobberkunst og artistiske madfotografier på væggene tankerne på tur til verdens pulserende metropoler, og også restaurantens vinkort byder på store oplevelser fra det store udland.
Et af de store fokusområder for Kokkeriet er den ikoniske, perlende og gyldne Champagne, og selvom man har et bredt udvalg af små uafhængige producenter på udvalget af hus-Champagne, så er forberedelserne godt undervejs til et samarbejde med et af klodens mest kendte og eftertragtede brands: Dom Perignon. Rygterne vil vide, at Kokkeriet snart er klar til at byde på en særlig ”Dom P”-menu, hvor restauranten giver et glas af de sagnomspundne bobler og en gang kaviar kvit og frit, så gæsterne får hele 18 serveringer, kaviar, Dom Perignon, vinmenu, kaffe og petit fours til en pris, der normalt kun dækker menu og vinmenu.
Kokkeriet tilbyder lige nu URBAN’s læsere deres absolutte topmenu med mest eksklusive tilbehør til en særpris:
- Stor menu
- Vin menu
- Champagne fra Dom Peringon
- Kaviar
- Kaffe med petit four
Normalpris 2.975,-
URBANpris 2.200,-
Læs URBAN’s artikel om Kokkeriet her