Måske har dit forhold til tyrkisk mad – som mit – primært været begrænset til dressingfyldte dürümruller og proteinpakkede pitabrød slingrende ned ad Nørrebrogade på vej hjem fra byen. I så fald venter der lidt af en øjenåbner i Kødbyen på Vesterbro, der gennem de sidste 10 år har undergået en forvandling fra slagtermekka til mad- og festmekka.
En restaurant med grillen i centrum:
Her finder du restaurant MANGAL. Et tyrkisk spisested, der ikke er som de fleste. Her mødes Kødbyens rå og historiske designelementer som hvide slagterfliser og rå betongulve med eksotiske, blå blæktryk på væggene, skinnende kobberflader og et åbent køkken, der simrer og syder af tusind og én nats dufte. MANGAL betyder ”at grille” på tyrkisk, og som gæst bliver næseborene da også straks opmærksomme på den uimodståelige duft af kød over kulgløder ved ankomst.
Rigdomme fra et overset verdenskøkken:
Menukortet er bygget op af et væld af ”meze” og hovedretter, samt et par velvalgte desserter. ”Meze” stammer fra tyrkisk og betyder ”mundfuld” eller ”lækkerbisken”. Dem vælger man nogle stykker af og deler omkring bordet, før hovedretterne lander, som er designet til at skulle spises hver for sig. Køkkenet kreerer tyrkiske klassikere med et skandinavisk twist, både hvad angår teknikker og råvarer. Det smager fabelagtigt, og de mange raffinerede retter viser kernen i MANGALs mission: At forædle og forny de smagsmæssige rigdomme fra et af de store, stolte verdenskøkkener, der ellers på mange måder har stået i skyggen af for eksempel det franske, italienske og japanske køkken i københavnernes gastronomiske bevidsthed.
Storbystemning med tyrkiske cocktails:
Selvom lokalerne på MANGAL er klædt i hvide fliser og kølige farvenuancer som grå, beige og petroleum, er stemningen alligevel varm og omfavnende. Det skyldes ikke mindst de mange glødepærer, bløde puder og sprøde beats, der bringer varmen og mangfoldigheden fra Istanbul til Kongens København. Stemningen finder ikke kun vej til tallerkenerne på bordet men også til indholdet i glassene: Som noget helt særligt fuldendes et besøg på MANGAL nemlig med unikke, tyrkiske cocktails og ditto vine, og som gæst du er garanteret en storbyoplevelse med stolte rødder, uanset om kalenderen skriver tirsdag eller lørdag.
Hvad: Restaurant MANGAL
Hvor: Flæsketorvet 50, 1711 Vesterbro (Kødbyen)
Hvornår: Tirsdag til torsdag kl. 15-23, fredag kl. 15-00, lørdag kl. 12-00 og søndag kl. 12-23
Hvordan: www.restaurantmangal.dk / tlf. 61 43 61 53