Noma’s Rene René Redzepi og 72 andre eksperter har på vegne af rejsemagasinet Lonely Planet kåret den Mexikanske street food bod Hija de Sanchez som Europas bedste
Tidligere Noma-kok
Maden har sit udgangspunkt i det mexicanske gadekøkken, krydret med ægte Michelin kundskaber.
Det er nemlig Nomas tidligere souschef og dessertkok, Rosio Sánchez, der er indehaver af boden.
Noma, der adskillige gange har været nævnt som en af verdens bedste restauranter, havde fra 2010 og fem år frem fornøjelsen af den amerikansk-mexicansk-fødte mesterkok.
Hun forlod efterfølgende Danmarks største mesterkok, René Redzepi, og resten af Noma for at åbne sin taco-bod i de Torvehallerne og senere i Kødbyen.
Hemmeligheden bag de, ifølge eksperterne prisvindende tacos, findes i de finere detaljer. Rosio Sanchez importerer selv tørrede majs fra Mexico, som hun koger og kværner til majsmel – Maca. Osten produceres på et mikromejeri på biodynamisk mælk. Taco pandekagerne på panden ved bestilling og kosten 40 kr. per styk.
Top 10 over madboder i Europa