• torsdag, 30. marts 2023
URBANguide
MENUMENU
  • Guides KBH
    • Top 10 Restauranter
      • URBAN's Udvalgte
      • Mellemklasse
      • Prisvenlige
      • Michelin Stjernerne 2019
      • Bib Gourmand 2019
    • Restauranter i Kategori
      • Smørrebrød
      • Burger
      • Brunch
      • Frokoststeder
      • Vegetarsteder
      • Sushi
      • Steak
      • Romantiske
    • I Byen & Take Away
      • Vinbarer
      • Ølbarer
      • Cocktailbarer
      • Natklubber
      • Take Away
      • Sund Take Away
    • Cafeer & Shopping
      • Cafeer Vesterbro
      • Cafeer Nørrebro
      • Cafeer Østerbro
      • Cafeer Indre By
      • Cafeer Frederiksberg
      • Oplevelser i Byen
      • Oplevelser for børn
  • Guides Aarhus
  • Nyheder
  • URBANshop
  • Min Konto
  • Kurv

Nærved-og-næsten-restauranterne – Bib Gourmand’erne i København

Mia Parsbæk
Mia Parsbæk
Lister, Nyheder
22. maj 2017
0 Comments
3364 views

Af Mia Parsbæk

Bib Gourmand gives til de restauranter, der tilbyder ’god mad til prisen’. Restauranterne skal tilbyde menuer, der ligger under et vist prisniveau i forhold til landets økonomiske standarder.

Igen er København stærkt repræsenteret i et harmonisk virvar af smagsoplevelser.


Anarki

Anarki er den eneste nye københavnske restaurant, som i år er blevet tildelt en Bib Gourmand. Anarki er stik imod stedets noget rebelske navnet på en bistro beliggende på det ellers pæne Frederiksberg.

Bag restauranten Christian Thorsholt Jacobsen, som er intet mindre end dobbelt danmarks- og nordisk sommerliermester.
Sammen med partneren Rune Saver Sonnichsen og resten af holdet, serverer han bistroretter som ganske enkelt “smager af det de ligner”.

Menuen som skifter jævnligt følger sæsonen og humøret i køkkenet.

Her skal du tage hen: Hvis du sætter priser på ærlig mad serveret i uprætentiøse omgivelser.

Hvor: Vodroffsvej 47, 1900 Frederiksberg C

Prisniveau: Menu 385,- / Retter fra 90,-

Hvornår: Tirsdag – lørdag 17:30 – 00:00

Kontakt: anarki.dk / 2213-1134

 


 

Enomania

Det er den italienske kok og sommelier Damiano Alberti, der står bag den lille kombinerede vinbar og restaurant på det ydre Vesterbro, som kun har plads til 25 gæster ad gangen. Restauranten er skabt på baggrund af Sokrates’ gamle ordsprog, der lyder: ”Vi lever for at spise og spiser ikke for at leve”.
Damiano og hans kæreste har skabt en lille oase, hvor der bliver puslet om gæsterne, hvor pastaen er hjemmelavet og vinen kommer i første række.

Her skal du tage hen: Hvis du sætter pris på det enkle italienske køkken og dertilhørende vin.

Hvor: Vesterbrogade 187, 1800 Frederiksberg C

Prisniveau: Menu 375,- / Retter fra 100,-

Hvornår: Tirsdag – fredag 17:30 – 24:00 / Frokost torsdag & fredag 12:00 – 15:00

Kontakt: enomania.dk / 3323-6080


Marv & Ben

Et stenkast fra Christiansborg, og omringet af nogle af Københavns bedste cocktailbarer, ligger Marv og Ben, der, som navnet hentyder til, serverer retter med lidt mere velkendte råvarer. Her bliver torsk, krondyr, gris, pastinak, selleri, blæksprutte, kalvehale og meget, meget mere kombineret i et sammensurium af både kolde og lune retter med dertil nøje udvalgte vine.

Her skal du tage hen: Hvis du er glad for råvarer fra den danske natur i lidt mere afslappede omgivelser.

Hvor: Snaregade 4, 1205 København K

Prisniveau: 5 retter m.  vin, bobler og kaffe og sødt 1000,- / Retter fra 100,-

Hvornår: Tirsdag – lørdag 18:00 – 24:00

Kontakt: cargocollective.com/marvogben / 3391-0191


Mêlée

Jens Vestergaard lukkede i 2008 sin bistro Luns og tog til Paris for at finde inspiration. I slutningen af ’09 åbnede han, med fornyet energi, sin nye bistro Mêlée. Her kommer man godt rundt i det franske køkken med alt fra kalvebrisler, krabbetoast og onglet.

Det var tydeligt at mærke, at mange af gæsterne havde været her før. Folk var på fornavne og satte sig vanligt ved stambordet, som de gør det hjemme i stuen.

Her skal du tage hen: Hvis du er til fransk bistro uden alt det formelle.

Hvor: Martensens allé 16, 1828 Frederiksberg C

Prisniveau: Menu 385 / Retter fra 95,-

Hvornår: Tirsdag – lørdag 17:30 – 24:00

Kontakt: melee.dk / 3513-1134


Frederiks Have

Du kan vælge at lade dig inspirere af dagens sammensatte menuer eller holde dig til klassikerne fra især frokostens a la carte. Vi bevæger os i solide landretter med råvarer fra lokale udbydere, hvor vinen ikke falder tilfældig. Ole Sellberg, den ene halvdel af ejerparret, har enorm forkærlighed for vin. Med to år i Frankrig og medlem af Dansk Sommelier Forening, kan man trygt læne sig tilbage og nyde den harmoniske sammensætning af mad og vin.

Her skal du tage hen: Hvis du holder af det nordiske køkken og ønsker din armagnac til kaffen i lidt mere stilrene omgivelser.

Hvor: Smallegade 41 (indgang via Virginiavej), 2000 Frederiksberg

Prisniveau: Menu 395 – 535,- / Retter fra 120,-

Hvornår: Mandag – lørdag – frokost 12:00 – sidste ordre 14:30 / Aften 17:30 – sidste ordre 21:30

Kontakt: frederikshave.dk / 3888-3335


Kødbyens Fiskebar

De to erfarne herrer fra restaurationsbranchen, Anders Selmer og Bagge Algreen-Ussing står bag Kødbyens Fiskebar.

Med plads til omkring 100 mennesker indenfor og 70 mennesker udenfor er ideen bag ”baren”, at der skal være plads en lidt mere løssluppen stemning. Navnet Fiskebar kommer ikke uden grund. Her bliver serveret frisk fisk og skaldyr og skænket cocktails fra et seriøst cocktailkort. Råvarerne bliver hentet rundt omkring i hele landet, samt uden for landets grænser, som der også er yderligere beskrevet i menukortet. Vinelsker, Anders Selmer, har selvfølgelig sørget for et yderst kompetent vinkort.

Her skal du tage hen: Hvis du ønsker alt godt fra havet, og/eller mangler et sted at starte din lørdag aften.

Hvor: Flæsketorvet 100, 1711 København V

Prisniveau: Menu 600,- (1100,- m. vin) / Retter fra 55,-

Hvornår: Mandag – fredag 17:30 – 24:00 (fredag 02:00) / Lørdag & søndag 11:30 – 24:00 (lørdag 02:00)

Kontakt: fiskebaren.dk / 3215-5656


L’Altro

Era Oras lille søster-restaurant, L’Altro, serverer autentisk italiensk mad med lækre vine. De lette retter følger, helt i tråd med den italienske ånd, sæsonens tilbud af råvarer.

De baserer deres hjemlige restaurant på baggrund af begrebet ’anti-ristorante’, som kommer af det italienske for ’det at spise hjemme’.

Menukortet er skåret ind til benet, hvilket bidrager til den hjemlige hygge, da der ikke skal tages stilling til så meget andet end at lade tænderne løbet i vand og ellers gå ombord i retterne. Der er ligeledes vinmenuer, hvor vinene primært er importeret fra den centrale og nordlige del af vinens hjemland Italien.

Her skal du tage hen: Hvis du ikke er i humør til de store eksperimenter, men blot vil nyde et stykke af Italien.

Hvor: Torvegade 62, 1400 København K

Prisniveau: Menu 430,- / Retter fra 65,-

Hvornår: Mandag – torsdag 18:00 – 24:00 / Fredag & lørdag 17:30 – 24:00

Kontakt: laltro.dk / 3254-5406


Pluto

Et besøg på restaurant Pluto er ikke alene en smagfuld oplevelse, det er ligeledes et medrivende og sanseligt sted, der summer af service i særklasse i et menneskemylder uden lige. Selve indretningen er tydeligt inspireret af det rå New Yorker-look med blottede mursten, rustikke trægulve, cementpiller og mørkt træ.
Ejer Rasmus Oubæk, der står bag bl.a. Retour Steak og Barbie og køkkenchef Bjørn Rosendal Jacobsen, som tidligere har arbejdet på Tetsuya i Sydney og wd50 i New York, er hovedmændene bag stedet.
Menukortet lægger op til, at hele selskabet bestiller nogle små retter, som man smager på hver især. De sublime retter kan skylles med i et væld af vin, øl og cocktails.

Her skal du tage hen: Hvis du vil smage på noget nyt, enkelt og lækkert og ikke er bange for at række ind over bordet

Hvor: Borgergade 16, 1300 København

Prisniveau: 12 serveringer 450,- / Snack fra 35,- / Retter fra 115,-

Hvornår: Mandag – torsdag 17:30 – 24:00 / Fredag & lørdag 17:30 – 02:00

Kontakt: restaurantpluto.dk / 3316-0016


Rebel

Restauranten Rebel startede som en lille oprør mod den til tider lidt ophøjede scene, der ifølge ejerne Lars Petersen og Martin Hylleborg, kvalte de madglade gæster i lange anekdoter om hver en lille ingrediens i den serverede mad.

Her er det meningen, at man skal kunne læne sig tilbage og bare nyde maden og vinen. Den moderne bistro indbyder til ’en rebelsk aften’, hvor du for en sum af 1400,- får aperitif, snacks, 7 retter m. vin samt kaffe og sødt.

Her skal du tage hen: Hvis du har brug for en aften med selskabet og maden i fokus uden unødige forstyrrelser fra personalet.

Hvor: Store Kongensgade 52, 1264 København K

Prisniveau: Menu 1475 – 1675,- (inkl. vin, vand, kaffe & sødt) / Retter fra 115,-

Hvornår: Tirsdag – lørdag 17:30 – 24:00

Kontakt: restaurantrebel.dk / 3332-3209


Bror

Det er samspillet mellem egne grøntsager (dyrket på Sejerø), naturvin og innovative retter, der gør Bror et besøg værd. Vi befinder os i det nordeuropæiske køkken, hvor der hver aften sammensættes en Bror-menu på 5 retter og en Lillebror-menu på 4 retter. Skulle man få smag for mere kan man bestille snacks i form af tyretestikler, kind af torsk og svinekød m. pandekager.

Ejerne, Victor Wågman og Samuel Nutter, har, sammen og hver for sig, arbejdet på Michelin-restauranter i England, USA, Frankrig og Danmark (Noma).

De fandt på navnet Bror, da det for dem symboliserer omsorg, ærlighed og respekt, som er fundamentet i restauranten.

Her skal du tage hen: Hvis du i trygge hænder vil kaste dig ud i noget nyt.

Hvor: Skt. Peders Stræde 24A, 1453 København K

Prisniveau: Menu 395 – 595,- / Snacks 50,-

Hvornår: Onsdag – søndag 17:30 – 00:00

Kontakt: restaurantbror.dk / 3217-5999

Tags Bib Gourmand , Gourmet , Michelin , Restaurant

Share :

Byens 5 bedste sandwich
Top 10 Natklubber

Lignende artikler

URBANguide lukker ned- Vi ses på Sweetdeal.dk

URBANguide lukker ned- Vi ses på Sweetdeal.dk

3. marts 2023
Fitness World x Sweetdeal: Træn mere – Betal mindre

Fitness World x Sweetdeal: Træn mere – Betal mindre

20. september 2022
Top 10: Bedste smørrebrød i København

Top 10: Bedste smørrebrød i København

2. august 2022
5 uhyggelige Halloween-aktiviteter

5 uhyggelige Halloween-aktiviteter

21. oktober 2021
5 fede aktiviteter i efterårsferien for børn i Aarhus

5 fede aktiviteter i efterårsferien for børn i Aarhus

17. september 2021
5 fede aktiviteter i efterårsferien for børn i København

5 fede aktiviteter i efterårsferien for børn i København

15. september 2021
10 spændende take-away steder i Aarhus

10 spændende take-away steder i Aarhus

10. september 2021
Gastronomiske oplevelser ved Høstfestivalen på Frederiksberg

Gastronomiske oplevelser ved Høstfestivalen på Frederiksberg

26. august 2021

Skriv en kommentar

Klik her for at annullere svar.

Du har noget i din kurv

Populære artikler

Top 10: Bedste smørrebrød i København

Top 10: Bedste smørrebrød i København

2. august 2022
Top 10: Bedste burgere i København

Top 10: Bedste burgere i København

14. oktober 2019
Top 10 Natklubber

Top 10 Natklubber

22. maj 2017
Top 10: Bedste frokost i København

Top 10: Bedste frokost i København

17. april 2018
Top 10: Bedste brunch i København

Top 10: Bedste brunch i København

19. august 2019

Tilmeld nyhedsbrev

Facebook

URBANGuide

URBANguide / Sweet Media Group
Gammel Kongevej 60
1850 Frederiksberg
E-mail: info@urbanguide.dk
Tlf: 70 26 01 03
CVR 40066284

 

Kundeservice:
E-mail: info@urbanguide.dk

 

Hurtige Links

Handelsbetingelser

Privatlivspolitik

Persondata vilkår

Partner portal

Copyright 2018 Urbanguide