April-Juni 2018: Er I på udkig efter sted, som kan danne den perfekte ramme for en Lady og Vagabonden-lignende middag, hvor I kan trille kødboller med snuden, udveklse længselsfulde blikke og mødet i et spaghettikys? Så fortvivl ej, her kommer UrbanGuides bud på byens 10 mest romantiske restauranter lige nu (og der er faktisk flere franske end italienske bud).
- Orangeriet
- Restaurant Krebsegaarden
- Raadvad Kro
- Mielcke & Hurtigkarl
- Frederiks Have
- L’Éducation Nationale
- Bodil – Et spisested
- Chez Bruno
- Restaurant Mêlée
- Bojesen i Tårnet
1.
- Her skal I tage hen hvis: I vil spise på byens suverænt hyggeligste beliggenhed midt i Kongens Have.
- Hvor: Kronprinsessegade 13, 1306 København K
- Prisniveau: 3-retters menu 395 kr. Enkeltretter fra 100 kr.
- Hvornår: Frokost mandag til lørdag kl. 11.30-15.00, aften mandag til lørdag kl. 18.00-22.00, smørrebrød søndag kl. 12.00-16.00
- Kontakt: restaurant-orangeriet.dk / tlf. 33 11 13 07
Redaktionen:
Med en uovertruffen beliggenhed i hjertet af byen, omkranset af smukke træer og velholdte plæner ligger Orangeriet. Så snart man træder ind i Kongens Have glemmer man for en stund storbyens hastige tempo og tiden står i øjeblik stille. Men det stopper ikke her, når man træder ind i Orangeriet overvældes man at stedets atmosfære. Lokalerne er ubeskrivelige smukke og på trods af, at Orangeriet fremstår yderst mondæn, skal man ikke lade sig skræmme. Priserne er rimelige og stemningen er hyggelig og afslappet.
2.
- Her skal I tage hen hvis: I vil på date med god mad serveret i kunstgalleri-agtige omgivelser.
- Hvor: Studiestræde 17, 1455 København K
- Prisniveau: Retter fra 85 til 225 kr.
- Hvornår: Tirsdag til lørdag kl. 17-25
- Kontakt: krebsegaarden.dk / tlf. 56482224
Redaktionen:
Krebsegaarden er mere end bare en restaurant. Her smelter kunst og madlavning sammen, idet menuen til enhver tid er inspireret af den aktuelle udstilling hos Galleri Krebsen, som ligger i baghuset over gården i den gamle, fredede ejendom fra 1803 – Krebsegaarden, som har givet restauranten sit navn. Krebsegaarden har i årevis ligget i toppen af diverse lister, som rangerer gæsternes (og ikke anmeldernes) favoritrestauranter i København, og du forstår først hypen, når du selv har været forbi.
3.
- Her skal I tage hen hvis: I vil spise romantisk “gourmet light” i skovens dybe, stille ro.
- Hvor: Svenskevej 52, 2800 Kgs. Lyngby
- Prisniveau:3-retters menu 395 kr. Enkeltretter fra 100 kr.
- Hvornår: Tirsdag til lørdag kl. 12:00-15:00 og igen kl. 18:00-21:00, søndag kl. 10:00-15:00
- Kontakt: raadvadkro.dk / tlf. 45 80 61 62
Redaktionen:
På Raadvad Kro fra 1861 bliver I budt velkommen i en lille idyllisk lomme midt i det smukke Jægersborg Skovdistrikt – lige op af Dyrehaven kun 15 minutter nord for København. Restauratørparret Peter og Rikke har begge en fortid på den hedengangne restaurant Le Sommelier, og det kan smages! Her er der kræset om kød, sauce og grønt, og der venter en stor restaurantoplevelse inspireret af den omkringliggende natur til yderst fair priser.
4.
- Her skal I tage hen hvis: I vil spise innovativ topgastronomi i overdådige omgivelser.
- Hvor: Frederiksberg Runddel 1, 2000 Frederiksberg
- Prisniveau: Menu med 5-7 retter for 800-1100 kr.
- Hvornår: Tirsdag til lørdag kl. 18:00-21:00, søndag ogmandag lukket.
- Kontakt: mhcph.com / tlf. 38 34 84 36
Redaktionen:
I en fredet bygning fra 1600-tallet i Frederiksberg Have huserer kokkene Jakob Mielcke Hansen og Jan Hurtigkarl. Beliggenheden er blandt byens mest romantiske og maden er er innovativ og nysgerrig. Et besøg på Mielcke & Hurtigkarl er en totaloplevelse, fra det øjeblik man træder ind i lokalet bliver man bombarderet at sanseindtryk. Indretningen er på en og samme tid eventyrlig, dramatisk og betagende. Restaurantens utæmmede køkkenfilosofi, er formentlig også grunden til, at de på trods af deres høje kvalitet og kreativitet, aldrig er blevet belønnet med en Michelinstjerne.
5.
- Her skal I tage hen hvis: I holder af det nordiske køkken og vil på bib gourmand-date i stilrene omgivelser.
- Hvor: Smallegade 41 (indgang via Virginiavej), 2000 Frederiksberg
- Prisniveau: Menu 395 – 535 kr. / Retter fra 125 kr.
- Hvornår: Frokost: Mandag til lørdag kl. 12:00–15:00 / Aften: Mandag til lørdag kl. 17:30-22:00
- Kontakt: frederikshave.dk / tlf. 38 88 33 35
Redaktionen
Frederiks Have er en intim og hyggelig restaurant på Frederiksberg, der emmer af kvalitet og klassiske dyder. Gode råvarer og solidt kokkehåndværk tegner en menu, der er svær at stå for. Restauranten har to afdelinger: Forlokalet med udsigt til gårdhaven og køkkenet, samt ”pejsestuen”, hvor man også kan afholde selskaber. Den ca. 130 år gamle bygning har oplevet mange ting gennem tiden, og har både fungeret som vognmandsforretning og tallerkenmalerværksted, ligesom modstandsbevægelsen under 2. verdenskrig holdt til oven på lokalerne, der i dag huser Restaurant Frederiks Have.
6.
- Her skal I tage hen hvis: I vil på en romantisk sviptur til Paris uden at forlade København.
- Hvor: Larsbjørnsstræde 12, 1454 København K
- Prisniveau: Enkeltretter fra 100 kr.
- Hvornår: Alle ugens dage kl. 11:30 – 00:00
- Kontakt: leducation.dk / tlf. 33 91 53 60
Redaktionen:
Nu nævnte vi “Lady & Vagabonden” i starten af guiden, og det er præcis den stemning, I får hos L’Éducation Nationale i københavns latinerkvarter – bare med ultrafransk fortegn i stedet for italiensk. Restauranten er slidt på den helt rigtige måde, og med rødternede duge, flakkende stearinlys og franskfødte tjenere med tyk accent bliver man på rekordtid sendt på sanserejse til eb bohème-restaurant på toppen af Montmartre i Paris. Maden på L’Éducation Nationale er klassisk, fejlfri og smagspakket.
7.
- Her skal I tage hen hvis: I vil på hyggelig Vesterbro-date tilsat mad med personlighed og kant.
- Hvor: Sønder Boulevard 105, 1720 København V
- Prisniveau: 4-retters tastingmenu 325 kr.
- Hvornår: Mandag til søndag kl. 17:30–23:00
- Kontakt: timos.dk/restaurant-bodil/ tlf. 55 55 23 00
Redaktionen:
Bodil åbnede i starten af 2015 og er opkaldt efter placeringen på hjørnet af Bodilsgade og Sønder Boulevard. I det lille, lyse og indbydende lokale er der frit udsyn til kokkenes arbejde i det åbne køkken, og den uformelle stemning understreges også på kæk vin med gode vine bundet op på snor og hængt på knager langs væggen. Menukortet byder på køkkenchefens favoritter, og stilen kan nok bedst karakteriseres som fransk/dansk isprængt en god portion personlighed og skæve indfald. Perfekt til den kreative storbydate!
8.
- Her skal I tage hen hvis: I vil spise fransk på elegant manér men uden fine fornemmelser.
- Hvor: Gammel Kongevej 27, 1610 København V
- Prisniveau: Enkeltretter fra 85 kr.
- Hvornår: Tirsdag til lørdag kl. 17:00-23:00
- Kontakt: chez-bruno.com / tlf. 33 23 46 77
Redaktionen:
“Hos Bruno” spiser I i stilfulde omgivelser med krystallysekroner og levende lys, men atmosfæren er alligevel helt nede på jorden. En kontrastfyldt kombination, som kun eksperter i det franske køkken kan mestre den. Restauranten har undertitlen “la maison du boeuf”, hvilket kan oversættes til “bøffens hus.” Selvom de møre steaks og klassiske, franske kreationer spiller 100%, er det især beliggenheden lige på dørtrinnet til Det Ny Teater, der trækker, og gør en kombineret teater-middags-date oplagt.
9.
- Her skal I tage hen hvis: I er på udkig efter fransk bib gourmand-mad med kant og karakter uden alt det formelle.
- Hvor: Martensens allé 16, 1828 Frederiksberg C
- Prisniveau: Menu 395 kr. / Retter fra 75 til 210 kr.
- Hvornår: Mandag til lørdag kl. 17:30 – 00:00
- Kontakt: melee.dk / tlf. 35 13 11 34
Redaktionen
Hos Restaurant Mêlée på Frederiksberg kommer man godt rundt i det franske køkken med alt fra kalvebrisler til krabbetoast og onglet. Det er tydeligt at mærke, at mange af gæsterne har været her før. Folk er på fornavn med hinanden og sætter sig vanligt ved stambordet, som var de hjemme i egen stue. Mêlée har en eftertragtet “bib gourmand”-udmærkelse i Michelin-guiden, hvilket betyder, at man her serverer god mad til prisen. En nem måde at score pluspoints på hos den bedre halvdel: “Vil du spise Michelin-anbefalet mad med mig i aften?”
10.
- Her skal I tage hen hvis: I vil indtage en romantisk middag hævet over magtens centrum og byens tage.
- Hvor: Christiansborg Slotsplads, 1218 København
- Prisniveau: 3-retters menu 425 kr., enkeltretter fra 85 kr.
- Hvornår: Tirsdag til lørdag kl. 11:30 – 23:00, søndag kl. 11:30 – 17:30
- Kontakt: taarnet.dk & bojesen.dk / tlf. 33 37 31 00
Redaktionen:
Bojesen i Tårnet er den eneste af Christiansborgs restauranter, som er åben for offentligheden. Selve rummet er et gammel pulterkammer, som ligger i 44 meters højde og har 12 meter til loftet. På trods af at der så højt til loftet, får man følelsen af være i et med det æstetiske og smukke lokale.Køkkenet tager udgangspunkt i gamle danske madtraditioner fortolket på ny. Menukortet er enkelt med egnsretter der skifter efter årstiden. Ovenpå restauranten ligger tårnets udsigtsplatform, som er must at besøge i forbindelse med et restaurantbesøget. Adgang til udsigtsplatformen er gratis og udsigten er enestående og storslået.
Find romantiske restauranter og ophold ovre på Sweetdeal.dk.