Nu har du muligheden for at få en kulturel oplevelse i eksklusiv særklasse. Opposite Kitchen har fløjet kokke ind fra udlandet og lejet CPH Food Space i Kødbyen. Fra lørdag den 2. juni og frem til fredag den 7. juni, kan du deltage i et mellemøstligt madkultur arrangement, hvor en imponerende menu af mange retter laves af lokale kokke og madelskere.
Opposite Kitchen byder velkommen til en uforglemmelig aften i den arabiske madkulturs tegn.
Forbered dig på en aften hvor du – foruden en stor madoplevelse – vil opleve mellemøstlig gæstfrihed og generøsitet under den helligste måned i den islamiske kalender.
Da det er ramadan, faster mange muslimer alle dagens lyse timer. Begivenheden starter derfor ved Iftar (solnedgang), hvor fasten efter traditionen brydes med et festmåltid, udtaler Safi Enayatt, der er initiativtager til eventet. Safi læser Statskundskab på Københavns Universitet og står også bag 5 Dhaba restauranter i Københavns området.
I den første udgave af Opposite Kitchens rejse vil en række anerkendte kokke fra Mellemøsten gæste København og dele den arabiske kultur og madglæde i håbet om at bringe så mange kulturer som muligt sammen i autentiske omgivelser.
Menuen:
North Africa
- Pearl couscous & butternut squash salad with basil, pomegranate & pumpkin seeds.
- Moroccan carrot salad – sliced carrots, garlic, cinnamon, crispy chickpeas, fresh coriander, spring onions & ‘Ras el Hanout’ spices.
- ‘Shakshouka Matbukha’ – soft poached eggs simmered in tomatoes, red peppers, olive oil & fresh coriander.
- ‘Green Shakshouka’ – green baby marrows, onions, olive oil, turmeric, cumin, chilli flakes, spinach, parsley & dill.
- Tagine ‘Essaouira’ – braised chicken, carrots, potatoes, turmeric, garlic, prunes, green olives, preserved lemon, ‘Ras el Hanout’ spices.
- ‘Un-traditional Pastilla’ – savoury & sweet meat pie with slow-braised smoky chicken, filo pastry, cinnamon, saffron & scrambled egg.
- Tunisian Fish Cakes – ground fish balls, tossed in harissa, sun-dried tomatoes, fresh coriander, cumin, fennel & coriander.
The Levant
- ‘Fatteh Batinjan’ – crispy, fried flat bread, dry-roasted chickpeas, yoghurt, tahini, garlic, pomegranate seeds, parsley.
- ‘Moutabel’ – charred & smoked aubergines, creamy tahini, toasted pine nuts & parsley.
- ‘Peasant Salad’, raw sweet onions, tomatoes, local greens, sumac, green olives & pomegranate molasses.
- Beirut Dolma – pickled grape leaves, onions, rice, pine nuts, dried currants, dried mint, allspice, black pepper & lemon juice.
- ‘Musakhan’ – poached chicken, onions, olive oil, sumac, pine nuts, cardamom & taboon flat bread.
- Kibbeh with freekeh – broken bulgur wheat, minced onions, ground lamb & beef, allspice & cinnamon.
- Lahem Bi Agin (sfiha) – pita bread, ground lamb, garlic, parsley, paprika, pine nuts, olive oil, chopped onions, chopped tomatoes.
The Arabian Gulf
- ‘Shorbat Addas’ – green lentil soup with caramelized onions & Bombay limes.
- ‘Murad’ Tahdig – a dome of thick buttery, crispy rice with Persian saffron, dehydrated black lime, basmati rice, crispy potatoes & ghee.
- ‘Ful Medames’ – dried fava beans, olive oil, garlic, onions, cumin, chilli flakes, preserved lemon & parsley.
- ‘Ghuooz’i – whole baby lamb, basmati rice, cinnamon, cardamom, cloves, allspice, lamb mince & caramelized onion.
- ‘Samak Masgouf’ – butterflied, battered fish with green chili, tamarind, tomatoes, onions & curry powder.
Hvad: Iftar Dinner. Arabisk madkultur oplevelse
Hvor: Kødbyen, Slagtehusgade 11, 1715 København
Hvornår: Fra lørdag den 2. juni til fredag den 7. juni. Kl 20 til 23
Hvad: Kr. 275,- plus gebyr per person for URBAN’s læsere med koden: VIPGUEST (Normalpris kr 350,- plus gebyr)
Hvordan: Købes din billet hos Opposite Kitchen HER